A K&H női kézilabda liga 14. fordulójában a Siófok otthonába utazott zöld-fehér mezes együttesünk a soron következő bajnoki fordulóra. A mérkőzés első néhány percét leszámítva a hazai csapat akarata érvényesült a pályán, sok hibával játszottunk, így jelentős hátrányba kerültünk a félidőre, melyet már nem tudtunk ledolgozni a 60. perc végéig.
Végeredmény: 34-29

1.félidő
Kapunkban Kiss kezdett, a félpályánál pedig Fodor, Oftedal, Amorim, Brattset, Bulatovic és Knedlikova sorakozott fel.
Brattset szerezte beállóból a találkozó első gólját, majd Fodor a kipattanót összeszedve volt eredményes (0-2). Ismét Brattset neve mellé jegyezhettünk találatot, a hatodik percben viszont Pena megtörte a hazai gólcsendet egy ütemtelen lövéssel (1-3). Kobetic átlövésből faragott a siófoki hátrányon, majd zsinórban három hazai találat – Pena, Kobetic és Tomori – következett. Amorim gyűjtötte be a mérkőzés első kétperces kiállítását, az emberhátrányos helyzetünket kihasználva Szikora lőhetett üres kapura – Danyi Gábor elérkezettnek látta, hogy éljen első időkérési lehetőségével. Bulatovic gólra váltotta az időkérésnél elhangzott jótanácsokat, majd Aoustin, Brattset, Tomori and Niombla járt sikerrel, mikor is a félidő felénél jártunk. A játékvezetők kétperces kiállítást osztottak ki Oftedalnak is, így ismét emberhátrányban voltunk kénytelenek folytatni a játékot. Záporoztak a gólok mindkét oldalon, s a bizonytalanságok és technikai hibák kiküszöbölését követően máris sikerült két gólra zárkóznunk a 21. perc végére. Tomori igyekezett ezt nem hagyni szó nélkül, majd Edwige büntetőt harcolt ki, azonban Kurtovic nem tudott túljárni Szikora eszén. Remek húzás végén viszont Puhalák már sikerrel járt szélről (13-11). Úgy tűnt, kezdünk magunkra találni, azonban első félidő utolsó öt percére érkezett a hidegzuhany – Szikora ihletett formában védte kapuját, a 23. perctől kezdve sorra belehibáztunk, nem tudtunk élni a kínálkozó helyzetekkel és a védekezésünk sem mutatott kellő keménységet, s a hazai gólgyártó sorozatba egyedül Oftedal tudott egy góllal beleszólni. Mindezeknek köszönhetően jelentős, kilencgólos hátrányban vonulhattunk a félidei szünetre.
Félidei eredmény:21-12

2.félidő
A második harminc percre néhány cserét eszközölt Danyi Gábor – kapunkban Leynaud, jobbszélen Faluvégi, Amorim helyett Hansen, Bulatovic helyett Kristiansen a pályán.
Kurtovic sikerrel értékesítette a kiharcolt hétméterest, mellé pedig Kobetic számára még egy kétperces kiállítás is járt. Jezic beállóból volt eredményes, majd Faluvégi harcolt ki büntetőt – Kurtovic magabiztos kézzel lőtt ezúttal Szikora kapujára. Kristiansen lerohanásból, Faluvégi húzást követően szélről talált be – sikerült hatra csökkentenünk a különbséget az őrületes rohanás közepette. Tíz perc elteltével 6-3-as második félidei eredményt produkáltunk, Niombla kiállításával pedig emberelőnybe is kerültünk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártást tekintve a folytatásban is, fehér mezes együttesünket Kristiansen vitte a hátán a mérkőzés ezen szakaszában. 27-21-nél Tor Odvar Moen az időkérést jelző tábláért nyúlt. Leynaud parádés mozdulattal hárította Jezic kísérletét beállóból, gyors ellentámadás végén Hansen is betalált. Niombla, Kristiansen, Böhme, Nze-Minko és Aoustin szolgáltatták a gólokat – utóbbi Faluvégivel szemben követett el szabálytalanságot, mely a játékvezetők megítélése értelmében kiállítást érdemelt, azonban reklamálásért két perc helyett négy percig kényszerült a kispadra. Kurtovic büntetőtalálata, Nze-Minko lerohanásgólja és Faluvégi remek befejezései következtében négy gólra (31-27) zárkóztunk hat perccel a mérkőzés vége előtt. Kobetic duplázott, miközben Puhaláknak is kiosztottak egy kiállítást a játékvezetők. Fodor ejtett, a végjátékban pedig Hársfalvi és Hansen tudott még beleszólni a mérkőzés alakulásába. Nem sikerült teljesen lefaragnunk az első játékrész végére összeszedett jelentős hátrányunkat, ötgólos vereséggel zártuk a találkozót.
Végeredmény: 34-29
 

Danyi Gábor: „Gratulálok a Siófoknak, megérdemelték a győzelmet, nagyon sok extra teljesítményt nyújtottak. Ma nagyon sok hibát vétettünk, nem a vereség a bosszantó, hanem a mutatott teljesítményünk, tanulnunk kell belőle és ki kell javítanunk a hibáinkat.”

Tor Odvar Moen: „A legjobbunkat nyújtottuk, nagyon jó tervünk volt a védekezésre, amit végig is hajtottunk. Nem engedtük a Győrt mérkőzésbe jönni az első félidőben és ezt tudtuk tartani a végéig, meg tudtuk mutatni, hogy milyen minőségű játékra vagyunk képesek. Nagyon sok csapat üldözi a Győrt, de nem tudja befejezni a mérkőzést úgy, mint ahogy mi tettük ma.”

Szikora Melinda: „Nagyon örülünk ennek a két pontnak, amit Érden elveszítettünk, de bízunk benne, hogy Nerea Pena-nak nem lett komoly baja.”