Január utolsó vasárnapján folytatódtak a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája küzdelmei. Csapatunk a középdöntő 1. fordulójában a csoportkörből szintén maximális pontszámmal érkező Brest Bretagne Handball együttesét látta vendégül az Audi Aréna Győrben. Az első félidőt nem kezdték jól a zöld mezes hazaiak, és habár sikerült olykor remek gólokat lőni, a szünetre két gólos bresti előnnyel vonultak a csapatok. A második félidőben is inkább futottunk az eredmény után, de a lányok óriásit küzdve döntetlenre mentették a találkozót. Végeredmény: 27-27

 

1.félidő

A mieink a Leynaud-Fodor-Hansen-Kristiansen-Nze Minko-Brattset-Bódi összeálltásban kezdték a mérkőzést. A labdát a hazaiak indították útjára, és az első támadásból szinte azonnal, a hetek óta remek formában játszó Kristiansen talált be (1-0). Két francia gól követte norvég klasszisunk gólját, amire aztán Hansen válaszolt egy remek átlövéssel (2-2). A mérkőzés óriási iramban kezdődött, mind a két csapat nagy tempót diktált. A volt győri Ana Gros és Lassorce góljainak köszönhetően a vendégek a 7. perc végére három gólos előnynek örülhettek (2-5). Az első félidő harmadánál már ötgólos különbség alakult ki a két csapat között (3-8). Csapatunk vezetőedzője, Danyi Gábor ki is kérte első idejét. Az időkérést követően némileg kiegyenlítődött a játék képe Oftedal és Amorim pályára érkezésével, de a vendégek támadásainak nem találtuk az ellenszerét továbbra sem a félidő feléhez érve (5-11). Kurtovic lőtte ki a jobbfelsőt hétméteresből, kozmetikázva az eredményen (6-11). A következő percek fiatal balszélsőnké voltak, Fodor szélről kétszer mattolta a pink mezes vendégek kapusát (8-13). Érezhetően az előző percekben jelentősen feljavult a mieink játéka, ennek folyamán sikerült is látótávolságba kerülni. A vendég edző időkéréssel próbálta meg lassítani a felzárkózást (10-13). Az első kétperces kiálltást a franciáknak osztották ki a portugál játékvezetők (12-14). Az első játékrész utolsó öt percét négygólos hátrányban kezdtük meg (12-16). A folytatásban két gólt sikerült lefaragni a hátrányból, így szünetre 15-17-es eredménnyel vonulhattak az együttesek.

Félidei eredmény: 15-17

2.félidő

A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt befejeztük. Bulatovic érkezett a pályára, aki ezt rögtön egy góllal hálálta meg (16-17). A szintén a második félidőre pályára lépő Faluvégi góljának köszönhetően a 33. percben egyenlő állást mutatott az eredményjelző (18-18). A játék teljesen kiegyenlítődött a folytatásra, a mieink védekezése felkeményedett és támadásban is rendre megtalálták a rést a vendégek hátsó alakzatában (19-19). Két francia gól következett, amire hosszú ideig nem volt válaszunk. Ezt a gólcsendet Fodor törte meg trükkös góljával (20-21). A két gólos különbségről nem mozdultak el a csapatok, egymást után találtak be. A mieink góljára a mérkőzés ezen szakaszán rendre volt válaszuk a vendégeknek (21-23). Tizenöt perc volt hátra a találkozóból, amikor Leynaud érkezett vissza Kiss Éva helyére a kapuba. A csapatunk számára megítélt második hétméterest Kurtovic magabiztosan értékesítette (22-23). A bresti csapat lassú, hosszú támadásokat vezetve próbálja meg tartani előnyét. Tíz perc volt már csak hátra mikor a brestiek három gólos előnyben támadhattak (23-26). A mieink a végjátékban egy szenzációs Kristiansen góllal faragtak a hátrányukon (24-26). Leynaud hétméteres védésével kezdődött meg a találkozó utolsó öt perce (25-27). Vezetőedzőnk, Danyi Gábor kikérte utolsó idejét az 57.perc legvégén. Nem csoda, hogy rengeteg hibával játszottak az együttesek a találkozó végéhez közeledve, hiszen óriási iramot diktáltak (26-27). Elképesztő izgalmakkal és egy gólos francia előnnyel kezdődött meg az utolsó két perc. Anne Mette Hansen hosszú idő után döntetlenre módosította az állást, egy szép egyéni akciót követően (27-27). A mieink a győzelemért támadhattak, de a győztes gólt nem sikerült megszerezni, így pontosztozkodással ért véget az éllovasok összecsapása.  

Végeredmény: 27-27

Hivatalos nézőszám: 5190

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: Azt kell, hogy mondjam ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot. Egész végig futottunk az eredmény után, a Brest nagyon jó kézilabdát játszott. Nyilvánvalóan nem vagyunk a legjobb formánkban és meg kell találnunk, hogy mi ennek az oka. Az látszott, hogy egy percig sem adtuk fel, és az utolsó pillanatig harcoltunk. Annak külön örülök, hogy a szurkolótáborunk végig mögöttünk állt. Gratulálok a Brestnek és további sok sikert kívánok nekik!”

Veronica Kristiansen: „Boldogok lehetünk, hogy egy pontot sikerült itthon tartanunk. Azt gondolom, hogy a bresti remek támadójáték ellen nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Ha ebben a jövőben sikerül javulnunk, újra győztesként hagyhatjuk el a pályát.

Lauren Bezeau: Nagyon furcsa érzés van bennem, hiszen a világ legjobb csapata ellen, egy nagyon izgalmas meccset játszottunk. Ugyanakkor kicsit csalódottak is vagyunk, hiszen megnyerhettük volna a mérkőzést. Szerettük volna újra felvenni a Bajnokok Ligája ritmusát. Az volt a célunk, hogy egy izgalmas és kemény találkozót játszunk az ETO ellen. Nagyon komoly erőfeszítéseket tett a hazai csapat azért, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe és ez később egy nyílt mérkőzést eredményezett. Gratulálok a Győrnek és további sok sikert kívánok nekik!”

Coralie Lassource: „Nagyon örömteli volt, hogy sokáig sikerült előnyben játszanunk. Végülis kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyernünk. Ugyanakkor boldog is vagyok, hogy legalább egy pontot sikerült elvinnünk az ETO otthonából, hiszen tudom milyen nehéz itt játszani. Ez még sokat jelenthet nekünk a végelszámolásnál.”