A DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája középdöntős csoportjának 2. fordulójában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducnost Podgoricát látta vendégül az Audi Aréna Győrben. A mérkőzés első félidejét kezdetben kiegyenlített játék jellemezte, majd a mieink felgyorsították a tempót és elléptek ellenfelüktől. A második felidőben a megszerzett három gólos előnyből a vendégek csak egyet tudtak lefaragni, így végül Eduarda Amorimék ezúttal mind a két pontot itthon tartották. Végeredmény: 26-24

 

1.Félidő

 

A mieink a Leynaud-Amorim-Edwige-Kristiansen-Oftedal-Bulatovic-Knedlikova összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első néhány percben mind a két csapat több hibát is elkövetett támadásban, ezért egészen a második perc végéig kellett várni az első találatig, amit a kék-fehérben játszó vendégek szereztek (0-1). Az 5. percben Amorim remek bejátszását Edwige értékesítette (1-1). A volt győri Radicevic két hétméteresből szerzett góljával tartották előnyüket a montenegróiak (2-3). A találkozó első félidejének harmadához érve fej-fej mellett állt a két csapat, majd Bulatovic sokadik jó átlövésének köszönhetően először vettük át a vezetést (5-4). Az első kiállítást a szlovák játékvezetők Edwigenek osztották ki (6-5). A montenegróiak támadásban, ahogy a mérkőzés előtt várható volt többször is a szélsőiket próbálták kihagyhatatlan helyzetbe hozni, ez olykor sikerült is nekik és Radicevic, valamint Mehmedovic góljaival tartották a lépést a mieinkkel (8-8). A 20. percben egy újabb Bulatovic átlövés következett, amivel először a mérkőzésen két gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek játéka támadásban tanácstalanná vált az elmúlt percekben, Adzic ki is kérte első idejét (10-8). Az időkérés lényegi változást nem hozott a játékban, és a két gólos különbség állandósulni látszott az együttesek között. A játékvezető hétméterest ítélt meg ismét a mieink javára. Érkezhetett megint Kurtovic a büntetőhöz, aki ezúttal leültette a Buducnost kapusát és szinte már üres kapuba zúdította a labdát (12-10). A 27. percben Oftedal elképesztő cselei után szerzett talpról gólt, kapuban pedig Leynaud védett ziccert. A hajrához érve Danyi Gábor is magához hívta övéit (13-11). Az első játékrész utolsó perceiben csapatunknak egy góllal még sikerült megtoldani a megszerzett előnyt és magabiztosnak mondható három gólos előnnyel mehettünk a szünetre (15-12).

 

Félidei eredmény: 15-12

 

2.Félidő

 

A második félidőre Danyi Gábor különösebb változtatást nem eszközölt csapatán. A játékrész eleje a kapusok parádéjáról szólt, felváltva hárították a mezőnyjátékosok kísérleteit. A montenegróiaknak sikerült megtörni a kisebb gólcsendet, Jaukovic bombázott Leynaud kapujába (15-13). A folytatásban a mieink támadójátéka kicsit akadozoni kezdett, ez betudható annak is, hogy a vendégek védekezése ismét összeszedetté vált. Azonban mivel a kék-fehérek sem találták meg a réseket védelmünkön, így magabiztosan tartottuk előnyünket. Sőt, a 36. percben Kurtovic akcióból is eredményes volt, ezzel az eddigi legnagyobb különbséget kialakítva (18-14). Közben a csereként pályára lépő Nze Minko mutatott be amerikai focistákat megszégyenítő elkapást, majd az ellentámadásból átejtette a vendég kapust (19-16). A vendégek nem adták könnyen a bőrüket és két gólra megközelítették a mieinket (20-18). A találkozón ezidáig Kurtovic és Radicevic sem hibázott még hetest, s a 47.percben mindkét balkezes játékos értékesített egy újabb csapataik javára megítélt büntetőt (21-19). Az elmúlt percekben valamelyest akadozott a mieink játéka, ezért vezetőedzőnk elkezdte forgatni az együttesét, és két irányítóját, Nze Minkot és Oftedalt egyszerre küldte a pályára (23-20). Az 52. perc hozta el az első rontott Radicevic lövést, Kiss védte bravúrral a montenegrói hétméteresét. A két irányítós játék láthatóan nem ízlett a vendégeknek, hiszen Oftedalék rendre megtalálták a réseket és remek passzokat bemutatva hozták helyzetbe a szélsőket és a beállót. Egy ilyen remek játék végén Brattset zörgette meg a hálót, amivel az eddigi legnagyobb, ötgólos különbség alakult ki a két együttes között (25-20). A montenegróiak a mérkőzés végéhez közeledve nagy hajrát indítottak meg és két gólra sikerült megközelíteniük a mieinket. Ennél jobban azonban már nem tudtak közelebb kerülni, így a múlt heti pontvesztést követően ezúttal itthon tartottuk a két pontot (26-24).

 

Végeredmény: 26-24

 

Hivatalos nézőszám: 5467

 

Nyilatkozatok:

 

Danyi Gábor„Nagyon kemény mérkőzést játszottunk egy kiváló csapat ellen. Az tény, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban. Azonban mindenképpen szeretném kiemelni, hogy igazi csapatként működtünk és amióta én vagyok itt a vezetőedző, most volt a legjobba hozzáállásunk. Nagyon komoly fizikális és taktikai mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenfél ellen. További sok sikert kívánok a Buducnostnak!”

 

Stine Oftedal„Köszönöm az ellenfélnek, hogy egy ilyen fantasztikus meccset tudtunk ma játszani. Mindig különleges élmény egy Buducnost elleni mérkőzés, hiszen hihetetlen módon tudnak harcolni. Azonban jól felkészítettük magunkat arra, hogy mi vár ránk ma este. Közel sem játszottunk jól, van még min javítani. Ami viszont pozitív volt, hogy a védekezésünk elkezdett újra működni. Most vagyunk azon a ponton, hogy egymást segítjük és toljuk előre, csak így működhetünk igazi csapatként. Sok sikert kívánok a Buducnostnak!”

 

Dragan Adzic: „Szeretnék gratulálni a Győrnek! Elégedett voltam, ahogy a mrkőzésen a játékosaim teljesítettek. Azt gondolom, hogy ez a mai találkozó nagyon sokat segíthet nekünk majd a negyeddöntőre. Továbbá egy ilyen fantasztikus közönség előtt, mindig élmény játszani.”

 

Djurdjina Jaukovic„Elsőként szeretnék gratulálni a Győrnek. Mindig nagyon nehéz itt játszani, de mi ezt élvezzük és azt gondolom ez a mai mérkőzésen is meglátszott. A védekezésünk jól működött, de támadásban sok hibát követtünk el, amit egy ilyen ellenfél könyörtelenül kihasznál. Büszke vagyok a csapatomra, mert mindent beleadtunk és kemény küzdelemre késztettük a címvédőt.”