Csapatunk a román bajnok, SCM Ramnicu Valcea vendégeként szerepelt szombaton kora délután a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában. A rendkívül jó hangulatban kezdődő találkozó első játékrésze sok hibát és kevés gólt hozott, amely végén a mieink mehettek négy gólos előnnyel pihenőre. Ezt a vezetést a folytatásban sikerült még öt góllal megtoldani, így végül a románok otthonából is elhoztuk mind a két pontot. Végeredmény: 20-29 (6-10)

 

1.félidő

 

A mieink a Kiss-Fodor-Amorim-Brattset-Oftedal-Bulatovic-Knedlikova összeállításban kezdték a találkozót. Az első támadást csapatunk vezethette és egy remek Amorim betörést követően következhetett az első hétméteres is a találkozón. A büntetőt Kurtovic a kapusba lőtte, így egyelőre maradt a gólnélküli állás. A románok az ellentámadásból viszont szinte rögtön betaláltak (1-0). Ezt követően egy rövid gólcsend következett a találkozón és a mieink első góljára egészen a 6. perc elejéig kellett várni, ekkor Amorim bombázott kíméletlenül a kapuba (2-1). A 8.percben a második hétméteres maradt kihasználatlanul a találkozón, de most a hazai oldalon (3-2). A félidő első harmadának végén a mieink egy nagy sorozatot tudhattak maguk mögött, hiszen három egymás után lőtt góllal átvették a vezetést (3-4). A játékvezetők Gonzalezt küldték ki két percre egyenlő állásnál (4-4). Az emberelőnyt csapatunk megnyerte, így tartotta egy gólos előnyét a fehér mezes hazaiakkal szemben (4-5). Az első játékrész feléhez érve elmondható, hogy a csapatok rengeteg hibával játszottak, főleg a kihagyott helyzetek száma volt nagyon magas, így egyik együttes sem tudott igazán meglépni a másiktól (5-5). Ezt először Danyi Gábor elégelte meg, aki a 19. perc végén magához hívta övéit. Az időkérést követően átlövő pozíciókban változtatott a győri vezetőedző, Bulatovic helyére Kurtovic, míg Amorim helyére Kristiansen érkezett támadásban, abban bízva, hogy gördülékenyebbé válik a támadójátékunk. A már jó néhány perce tartó hosszú gólcsendet Fodornak sikerült megtörni Kristiansen átadása után (5-6). A 23. percben Kristiansen bombázott a jobbfelsőbe hétméteresből, majd Kurtovic egyéni megmozdulásával csapatunk kettőre növelte az előnyét. A mieink kezdték elkapni a fonalat, ezt a hazaiak edzője első időkérésével próbálta megtörni (6-8). Az időkérés gyakorlatilag nem változatott a játék képén, hiszen mind a két csapat remekül védekezett, és támadásban adódtak gondjai, de szerencsére ez idő alatt, még ha nehezen is, de a mieink tudták többször megzörgetni az ellenfelük hálóját, így a folytatást magabiztosnak mondható négy gólos előnnyel kezdhettük meg (6-10).

 

Félidei eredmény: 6-10

 

2. félidő

 

A második játékrészre komolyabb változtatást nem eszközölt Danyi Gábor, így gyakorlatilag ugyanabban a felállásban kezdték meg a második játékrészt a mieink, mint ahogy az elsőt abbahagyták. A második félidő első gólját a Valcea szerezte (7-10), erre azonban hamar jött a válasz. Kristiansen beállása nagyot lendített a játékunkon, főleg támadásban jelentett különbséget, hiszen a 32. percben már az ötödik gólját jegyezte, sőt egy perccel később ezt még eggyel megtoldotta (8-12). A védekezésünk keménysége a második játékrészre sem hagyott alább, ugyanis a hazaiak nem nagyon találták a rést a rendkívül jól záró hatosfalunkon, de ha meg is találták, akkor Kiss avatkozott közbe hatékonyan (9-13). A 37. percben Fodor góljával először a mérkőzésen öt gólos különbséget mutatott az eredményjelző a két együttes között (9-14). A felek felváltva voltak eredményesek a következő percekben, így a hazaiak nem tudták közelebb hozni magunkat és a címvédő magabiztosan tartotta előnyét (12-16). A 42. percben Amorim bombázott ismét átlövésből a románok kapujába (12-17). A vendégeknek sikerült egymást követően többször is eredményesnek lenniük, amivel három gólra zárkóztak, de Fodor és Oftedal góljaival kihasználva az emberelőny adta lehetőségeket újra visszaállt az öt gólos különbség a csapatok között (14-19). A második játékrész közepére a románok fáradni kezdtek, és Kristiansenék egyre jobban kezdtek ellépni ellenfelüktől (16-22). Kevesebb, mint tíz perc volt hátra, mikor Danyi Gábor kikérte idejét csapata magabiztos vezetésének tudatában (17-23). Az időkérést Faluvégi szélről szerzett gólja követte, amivel már hét gólos vezetést tudhattak magukénak a mieink (17-24), sőt, ezt tovább sikerült növelni és a mérkőzést lezáró utolsó öt percet kilenc gólos vezetéssel kezdhették meg a zöld mezes győri lányok (17-26). Az utolsó öt percben a differencia már nem változott és így végül a mieink számára nagyon meggyőző, magabiztos kilenc gólos győzelemmel zárult a találkozó.

 

Végeredmény: 20-29

 

Nyilatkozatok: 

 

Danyi Gábor: „Sok mindenre számítottam, csak arra nem, hogy kilenc góllal nyerünk. Egy kiváló és nagyon jó teljesítményt nyújtó csapat ellen játszottunk egy magas színvonalú mérkőzést. Azt gondolom, hogy azokat a technikai hibákat, amiket a hazai csapat elkövetett ki tudtuk használni, valamint a védekezésünk és a kapus teljesítményünk kiemelkedően jó volt a mai meccsen, aminek köszönhetjük ezt a nagyarányú győzelmet. Szeretnék sok sikert kívánni a hazai csapatnak, nagy szeretettel várjuk őket Győrbe és köszönjük a szurkolóik meleg fogadtatását, igazán jó érzés, hogy ennyien kíváncsiak voltak ránk.”

 

Kiss Éva: Nagyon jó meccset játszottunk. Azt gondolom az első félidőben a védekezésünk nagyon jól működött, míg a második játékrészben ez inkább a támadójátékunkról mondható el. Egy rendkívül jó hangulatú mérkőzésen egy nagyon jó csapatott sikerült legyőznünk.”