A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában az ALBA Fehérvár KC együttesét fogadtuk az Audi Aréna Győrben. Gólzáporos találkozó kerekedett a szombat délutáni bajnokiból, zöld-fehér mezes kedvenceink egy híján 50 találattal örvendeztették meg a szép számban – majdnem 3500 fő – a helyszínen összegyűlt szurkolókat.
Végeredmény: 49-23

1. félidő
Leynaud kezdett a kapunkban, a félpályánál pedig a Puhalák, Amorim, Oftedal, Brattset, Kurtovic és Knedlikova sor sorakozott fel a kezdéshez.
A mérkőzés első találata nem sokáig váratott magára, első támadásunkból Knedlikova remek húzást követően szélről talált be. Mendy egyenlített, majd a kiharcolt büntetőt már nem tudta értékesíteni, és ismét Knedlikova következett – ő volt az is, aki lehalászta a vendégek labdáját és indította Oftedalt, így 3-1-re módosult az állás az 5. percbe lépve. Knedlikova és Brattset folytatta a gólgyártást, erre válaszul 5-1-nél a vendégek vezetőedzője élt is első időkérési lehetőségével. Mendy szépített, ám Knedlikova megállíthatatlannak bizonyult, újabb szép megoldást láthattunk tőle szélről. Kurtovic és Amorim is meglőtte a maga első találatát, majd Oftedal roboghatott fantasztikus labdaszerzést követően (9-2). Puhalák és Töpfner, Knedlikova, Brattset és Amorim góljai következtek gyors egymásutánban – az első játékrész felénél máris tízgólos előnyre tettünk szert (13-3). Danyi Gábor forgatta csapatát – pályán Hansen és Kristiansen is. Knedlikova és Kurtovic villanása után Walfisch és Szarka szépített, így 15-6-os állással vághattunk neki a félidei szünetig hátralévő tíz percnek. Zsinórban ötször is megzörgették zöld mezes lányaink a vendég kaput a folytatásban, köszönhetően Hansen, Kristiansen, Oftedal és Edwige bombáinak – élt is második időkérési lehetőségével Deli Rita. Töpfner találataival igyekezett zárkózni a fehér mezes fehérvári együttes, azonban a félidei szünetre kialakult 14 gólos különbség – Leynaud egészpályás találatával – magáért beszélt.
Félidei eredmény: 25-11

2.félidő
Sérülését követő hosszú kihagyást követően először állt be hazai pályán a kapunkba Grimsbö, vezetőedzőnk őt küldte harcba a második félidő kezdetén.
Faluvégit, Bulatovicot és Nze-Minkot is becserélte Danyi Gábor a második harminc percre. Hansen, Utasi, Bulatovic, Kristiansen, Nze-Minko, Töpfner és Puhalák kezdték meg a gólgyártást – nyolc perc elteltével már 31-13 szerepelt az Audi Aréna Győr eredményjelzőjén.
A gólzáporos játék képe nem változott továbbra sem, fej-fej mellett haladtak a csapatok – a 42. percben már húsz (35-15) is volt közte Puhalák értékesített ziccerének köszönhetően. Faluvégi még rá tudott tenni egy lapáttal, saját kilenceséről bombázott az üres vendégkapuba. Szarka, Walfisch és Mendy jóvoltából próbált zárkózni az ALBA – a 46. percben Deli Rita a harmadik időkérést jelző táblát is letette a zsűriasztalra. A gyors tempó és a gólzáporos játék a folytatásban is kitartott, az 50. percben 60 lőtt gólnál jártak összességében a csapatok. Grimsbö is remekül szállt vissza a játékba, jó néhány védéssel segítette a védőfal munkáját. Néhány gól nélküli, kissé kapkodós támadást követően Nze-Minko törte meg a gólcsendet (41-20). Az utolsó öt percre 23 gólos vezetés birtokában fordulhattunk, amit zöld mezes kedvenceink folyamatosan tovább növeltek.
Végeredmény: 49-23

Hivatalos nézőszám: 3411 fő

 

Deli Rita: „Sajnos nagyon közel állunk jelenleg a realitáshoz, hogy fényévnyi távolságra vagyunk a Győrtől. Jó néhány dolog hátráltatta a mai szereplésünket, szívből gratulálok a Győrnek! Hitehagyottan játszottunk, nem igazán hittük el, hogy egy ilyen remek atmoszférában jobbat is ki tudunk hozni magunkból. Jövő héten nagyon fontos mérkőzés vár ránk, arra készülünk a folytatásban. További sok sikert kívánok a Győrnek a szezon során!”

Töpfner Alexandra: „Először én is gratulálni szeretnék a Győrnek a győzelemhez! Nagyon sok hibával játszottunk, fegyelmezetlenek és figyelmetlenek is voltunk, de nekünk nem itt kellett győznünk, folytatjuk a munkát!”

Danyi Gábor: „Az volt a célunk, hogy végig koncentráltak maradjunk, s végezzük a dolgunkat, s abban a periódusban, amiben jelenleg vagyunk, tudjunk még szintet lépni. Abszolút nem lényeges a dobott vagy kapott gólszám, hanem a játék, és hogy mennyire tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. További sok sikert kívánok a Fehérvárnak!”

Jana Knedlikova: „Nagyon jól kezdtünk az első perctől, amire ellenfelünk nem tudott reagálni. Remek volt a csapatmunka, örülök a győzelemnek!”