A magyar bajnokság soron következő állomásán Vácra utazott csapatunk, hogy a tabella középmezőnyében szereplő, fiatal tehetségeket felvonultató együttes otthonában lépjen pályára. A kezdetben fej-fej melletti küzdelmet hozó összecsapás félidei szünetére hétgólos előnyre tudtak szert tenni Oftedalék, melyet egészen a 60. perc végéig meg tudtak őrizni, így zsebben két újabb értékes ponttal térhetnek haza.
Végeredmény: 28-35

1.félidő
A Vác otthonában vívott idegenbeli mérkőzésen kapunkban Kiss kezdett, a félpályánál pedig a Fodor, Amorim, Oftedal, Brattset, Kristiansen és Bódi sor állt fel a kezdéshez.
Az első találatot Amorim neve mellé jegyezhettük fel, mellyel egyidőben Diószegi be is gyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását. A folytatásban oda-vissza születtek az újabb gólok Kácsor, Brattset, Lakatos, Kristiansen, Hámori és Bódi jóvoltából (4-3). Egészen a 12. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban, majd Amorim, Kristiansen és Bódi góljainak köszönhetően a találkozón először kettőre nőtt előnyünk. A főként fiatal feltörekvő játékosokat tömörítő váciak azonban Szilágyi Zoltán időkérését követően sem tudták magukhoz ragadni a kezdeményező szerepet, így 10-15-ös állásnál ismét magához hívta tanítványait a hazai vezetőedző. Hansen és Nze-Minko is pályára került, kapunkban pedig Leynaud váltotta Kisst. A házigazdák szépítő találatai ellenére sem engedtük közelebb ellenfelünket, 4 perccel a félidei szünet előtt hétgólos előnyél élt Danyi Gábor első időkérési lehetőségével. Az első harminc perc végjátékába Kácsor és Szondi egy, Amorim kettő góllal szólt bele, így alakult ki a 15-22-es félidei állás.
Félidei eredmény: 15-22

2. félidő
A második játékrész első gólját Kristiansen neve mellett jegyezhettük, majd Kácsor, Oftedal, Hansen és Fodor folytatták a sort – utóbbi találatának köszönhetően a 33. percben tíz volt közte.
A folytatásban Kuczora, Nze-Minko, Helembai és Brattset szolgáltatták a találatokat, jobbszélünkre pedig Faluvégit is becserélte Danyi Gábor. A 44. percben utolsó időkérését is kijátszotta a hazaiak trénere, ám a jó tanácsok ellenére sem találták csapatunk ellenszerét a váciak.
Leynaud büntetőt hárított a 45. perc derekán, majd Kuczora, Faluvégi és Kovács villant, Bulatovic pedig egy klasszikus átlövésgóllal mutatkozott be. Magabiztosan őriztük tízgólos előnyünket, azonban vendéglátóink makacsul próbáltak faragni hátrányukon, bő tíz perccel a vége előtt kilenccel vezettünk (22-31).
Vezetőedzőnk tovább forgatta csapatát, így Puhalák is pályára került. Bulatovic és Nze-Minko találatait követően mindkét együttes részére kiosztottak egy-egy kétperces kiállítást a játékvezetők. Az üres kapu adta lehetőséget kihasználva Arenhart is gólt tudott szerezni, majd Hámori és Kácsor jóvoltából sikerült közelebb kapaszkodnia a hazaiaknak csapatunkhoz. Szűk két perccel a mérkőzés vége előtt Mészárost is kiküldték a játékvezetők két percre. Faluvégi góljára még Kovács tudott válaszolni, ezzel hétre faragva a hátrányukat.
Végeredmény: 28-35

Danyi Gábor: „Az első tíz percben nem tudtuk hozni, amit szerettünk volna, a hazai együttes remek játékkal kezdett. Egy nagyon szimpatikus kézilabdát játszik a Vác, hasznos volt számunkra a találkozó, próbáltam elosztani a terhet a játékosaim között. Ahogy telt az idő, kijött a két csapat közötti különbség, de hozzá kell tennem, hogy több cserelehetőségem is volt. Nyílván mások a céljaink, gőzerővel készülünk a hétvégi BL-mérkőzésünkre. Szeretnék gratulálni a Vác teljesítményéhez és további sok sikert kívánni nekik!”

Stine Oftedal: „Mindig élmény itt Vácon játszani, élveztem a mérkőzést, hiszen mindig jó egy felkészült csapat ellen pályára lépni. Összességében jó mérkőzést játszottunk, de sok volt benne a hullámzó időszak. Természetesen a győzelemnek örülünk.”