A Győri Audi ETO KC a francia bajnok Brest Bretagne Handball együttesével találkozott a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája középdöntőjének 4. fordulójában. A két együttes a várakozásoknak megfelelően óriási iramot diktált a találkozó elejétől kezdve, amiből az első játékrész végére a bresti csapat jött ki jobban, hiszen a franciák vonulhattak egy gólos előnnyel pihenőre. A második játékrészben hasonlóan nagy csata zajlott a pályán, végül Kristiansenék óriásit küzdve és helyenként nagyszerű játékot bemutatva elhozták mind a két pontot Franciaországból. Végeredmény: 28-29 (15-14)

 

1.félidő

 

A mieink a Leynaud-Fodor-Brattset-Amorim-Oftedal-Kurtovic-Knedliková összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első támadás és az első gól is a fehér mezben játszó címvédőé, Amanda Kurtovic bombázott a kapuba átlövésből (0-1). A franciák gyorsan válaszoltak a győri vezető gólra, Gulldén jóvoltából (1-1). A várakozásoknak megfelelően keményen egymásnak feszültek a csapatok már az első perctől kezdve, hol az egyik, hol a másik együttes ragadta magához a vezetést (3-2). A következő percekben aztán beleerősítettek a sötét mezes hazaiak, Toft remek kapusteljesítményének és kombinatív támadójátékuknak köszönhetően három gólra megléptek a 12. perchez érve (5-2). A különbség a két csapat között állandósulni látszott a félidő középre, bár a mieink kezdtek bemelegedni és első lerohanás gólunkat követően már csak kettő gól volt a franciák előnye (6-4). A 18. percben Kristiansen ragasztott egy óriási gólt a bresti kapuba (7-5). Két gólnál közelebb sajnos nem sikert jönnünk, sőt a Brest négy gólra is elment, amikor már csak tíz perc volt hátra az első játékrészből. Vezetőedzőnk, Danyi Gábor magához is hívta övéit (9-5). Az időkérést követően Kristiansen és Nze Minko góljaival újra két gólra közelítettük meg a hazaiakat (9-7). A 24. percben megítélt bűntető volt az első, amit a találkozó során értékesített együttesünk, Kurtovic révén (10-8). A félidő végéhez közeledve akadozni kezdett a bresti gépezet, vagy épp a mieink védekezése keményedett, de a hazaiak edzője kikérte első idejét, hogy kimozdítsa csapatát a gödörből (11-9). Az utolsó öt percben hazai oldalon Kobylinska szórta a gólokat, míg a címvédőnél Kristiansen és Faluvégi volt többször is eredményes (14-12). A játékrész végi gólcsatából a szünetre együttesünk jött ki jobban, hiszen egy gólra megközelítettük ellenfelünket és ezzel minimális hátránnyal várhattuk a folytatást (15-14).

 

Félidei eredmény: 15-14

 

2.félidő

 

A második félidőre Leynaud helyére Kiss érkezett kapuba, míg mezőnyben az első játékrész végi csapatán nem változtatott Danyi Gábor. A játékrész első gólja a hazaiaké, azonban Kristiansen révén egyből jött is rá a válasz (16-15). A mieink többször is támadhattak a döntetlenért a félidő elején, ami végül Amorim találatával jött össze a 36. percben (18-18). A kapuban Kiss parádés védéseinek, valamint támadásban szélsőink, Fodor és Faluvégi remek játékának is köszönhetően hosszú idő után átvettük a vezetést a találkozón (19-20). A 39. percben Oftedal szerzett gólt váratlan talpról leadott lövésből (20-21). A hazaiak két egymást követő gól után visszavették a vezetést a találkozón, sőt ismét két találatra növelték előnyüket (23-21). A fehér mezesek kisebb hullámvölgybe kerültek az utóbbi percekben, hiszen jó néhány percig nem találtak ellenfelük kapujába. Ennek is betudható, hogy a franciák újból jelentősebb előnyre tettek szert (25-22). Az utolsó tíz percet két gólos bresti előnnyel kezdték meg a csapatok. A hazaiak vezetőedzője kikérte második idejét a hajrá előtt (26-24). Az 51. percben Oftedal zseniális szólóját csodálhatta meg a publikum, amely végén a norvég irányító könyörtelenül kihasználta a ziccert (26-25). Az előbbi Oftedal gólt egy Amorim találat követte, így az utolsó hét perc meccsnullról kezdődhetett meg (26-26). A végjátékában hazai oldalon Gros, míg nálunk Kristiansen és Amorim vitte a hátán saját együttesét. Az összecsapást végül a fehér mezes címvédő nyerte meg 28-29-re, amivel immáron továbbra is vezeti középdöntős csoportját.

 

Végeredmény: 28-29

 

Nyilatkozatok

 

Danyi Gábor: ”Először is gratulálni szeretnék az ellenfélnek, hiszen egy nagyszerű mérkőzést játszottunk. A Brest a rájellemző szimpatikus játékot mutatta az egész mérkőzés során. Véleményem szerint az volt a kulcsa a győzelmünknek, hogy valamivel hosszabb a kispadunk, hiszen ellenfelünknek jó néhány játékosát nélkülöznie kellett. Azt gondolom, mind a két félidőnek a hangulat szempontjából jót tett, hogy a hazai csapat vezetett, hiszen ez felerősítette a szurkolók hangját. Szerencsére ez minket nem zavart meg és sikerült egy remek utolsó tíz percet produkálnunk, amivel meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Úgy gondolom, a Brest az egyik legerősebb csapat az idei Bajnokok Ligájában és biztos vagyok benne, hogy találkozunk velük a FINAL4-ban.”