A bajnoki menetrend aktuális állomásán az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE együttesét fogadták Oftedalék hazai pályájukon, az Audi Aréna Győrben. Az elmúlt hétvégék kiélezett nemzetközi összecsapásait követően könnyed, magabiztos győzelmet arattak zöld-fehér mezes lányaink a gólzáporos találkozón, így sikerrel itthon tartották a két pontot.
Végeredmény: 45-28

1.félidő
A kapunkban Kiss foglalt helyet a találkozó kezdetén, a félpályánál pedig Puhalák, Hansen, Oftedal, Brattset, Bulatovic és Knedlikova sorakozott fel.
Bulatovic szerezte a mérkőzés első találatát, majd nem kellett sokáig várni, hogy Knedlikova, Barján, Oftedal és Brattset is feliratkozzon a gólszerzők közé. Agbaba a kipattanót összeszedve tudott eredményes lenni, majd Hansen duplázott – szűk 4 és fél perc elteltével, 6-2-es állásnál Horváth Roland az időkérést jelző tábláért nyúlt.
Brattset, Mitrovic, majd ismét Brattset gyors góljai következtek a folytatásban. Hansen remek megmozdulásának köszönhetően sor kerülhetett az összecsapás első büntetőjére is, melyet Kristiansen értékesített. Marincsák betörésből, Puhalák pedig beállóba befutva szerezte meg a maga első gólját a mérkőzésen – így tíz perc elteltével már 10-4 szerepelt az eredményjelzőn. Marincsák találatára Hansen és Puhalák válaszolt könnyed gólokkal, majd Edwige lerohanásból mutatkozott be. Hansen parádés hát mögötti passzot adott az ellenfél hatosán várakozó Brattsetnek, aki könyörtelenül gólra is váltotta a helyzetet (14-5). Felváltva születtek a találatok mindkét oldalon a 15. perctől kezdődően, ám Kiss remek védésekkel nehezítette meg a vendégek dolgát. Tíz perccel a félidei szünet előtt sikerült tízre növelnünk a különbséget Oftedal villámgyors lerohanásgóljának köszönhetően. Danyi Gábor is kikérte első idejét, melyet arra használt fel, hogy néhány cserét eszközöljön – pályára került Nze-Minko, Kristiansen és Kurtovic is.
A játék képe ezt követően sem változott, a fehér mezes békéscsabaiak próbálták tartani a lépést a mieinkkel, sikerült is rövid ideig nyolc gólra zárkózniuk, azonban ehhez Knedlikovanak is volt néhány szava – szélről újabb ziccert értékesített (20-11). Kovács, Edwige, Barján és Kurtovic után Kovács zárta a sort, az első harminc perc letelte után 22-14-es félidei eredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.
Félidei eredmény: 22-14

2. félidő
A második harminc percre Grimsbönek szavazott bizalmat Danyi Gábor a kapuban, s pályára került Amorim is.
Barján, Kurtovic, Mitrovic és Knedlikova láttak hozzá a gólgyártáshoz, majd Oftedal háromszor is megmutatta, milyen tempóban tud végigrobogni az Audi Aréna Győr pályáján. Marincsák szépített, Knedlikova beállóba befutva talált be.
Vezetőedzőnk tovább forgatta csapatát – Puhalák helyére Fodor érkezett, Knedlikovat Faluvégi, Oftedalt Nze-Minko, míg Hansent Kristiansen váltotta.
Oda-vissza születtek a találatok a folytatásban – a gólzáporos találkozó 45. percében 34-21-nél jártunk. Grimsbö remek ziccer-hárítással járult hozzá a csapat teljesítményéhez, s az állandósulni látszó tetemes előny utolsó időkérési lehetőségének felhasználására késztette Horváth Rolandot.
Amorim és Nze-Minko után Barján és Kovács következett, majd Nze-Minko és Faluvégi talált be – öt perccel a mérkőzés vége előtt 41-26-ra módosult az állás.
A végjáték alakulásába még Amorim, Fodor, Barján, Nze-Minko és Kurtovic tudott beleszólni, ezzel 45-28-cal zárult a bajnoki forduló.
Végeredmény: 45-28

Hivatalos nézőszám: 2577 fő

Danyi Gábor: „Elsősorban az volt a célunk, hogy el tudjam osztani a feladatot csapaton belül a játékosok szerepeltetése és pihentetése viszonylatában. A 45 dobott gól jól hangzik, még ha el is követtünk olyan hibákat, amiket nem kellene. A 28 kapott gól sok, de szeretnénk még hazai pályán a BL-t úgy befejezni, ahogy az méltó hozzánk, így felkészülésnek tökéletesen megfelelt.”

Beatrice Edwige: „Jó meccset tudtunk játszani, azt gondolom, hogy nagyrészt sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk. Az ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel, ez nekünk is nagyon jól jött. Láttuk ma is, hogy miben kell még fejlődnünk, szeretnénk a hétvégén a BL-ben is győzni és így zárni a középdöntőt a nemzetközi versenysorozatban.”

Horváth Roland: „A védekezésünk borzasztóan gyenge volt, viszont támadásban örülök, hogy bátran játszottunk, és hogy tudtam mindenkinek játéklehetőséget adni.”

Barján Bianka: „Nagyon húzós és hajtós mérkőzés volt számunkra. Tét nélkül játszhattunk, úgy gondolom, voltak is szép megoldásaink, amik az elkövetkező mérkőzéseken fontosak lehetnek.”