Győri otthonában tölti mindennapjait a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. Danyi Gábor életét mostanában sajnos nem az edzések töltik ki, de a szakvezető azért így sem maradhat kézilabda nélkül.

Hogy telnek a napjai? Azt tudjuk, hogy a lányok megkapták az otthon végzendő feladataikat, de mi a helyzet a vezetőedzővel?

Nem kérdés, hogy számomra is fontos a mindennapos sportolás, ahogy korábban sem, úgy most sem maradhat el a napi edzés számomra. Az, hogy sportolok vagy sem nem a járványtól, és nem a jelen helyzettől függ nálam. Próbálok egy napirend szerint élni -ez korábban is így volt-, amiben mindenképpen helye van a sportnak.

A futásról van szó?

Igen, mivel kevés lehetősége marad most az embernek, így a futás, ami nekem maradt. Naponta rovom a kilométereket. Remélem, hogy a játékosiam is ugyanolyan szorgalmasak. mint én… Ők tudják, hogy mire gondolok!

Mindig célokat tűz ki maga elé. Így van ez a futással is?  Akár a maraton lefutása a célja, ha majd visszatér az élet a normális kerékvágásba?

Hiszen abban, hogy az embernek mindig valami komoly célt kell kitűznie maga elé. Igaz ez jelen helyzetben is. Számomra azért már talán sok lenne a maraton lefutása, de egyes távokra elég komoly időket tűztem ki magam elé. Egyelőre jól is haladok, ezt erőnléti edzőnk Holanek Zoltán is megerősítheti, hiszen neki elküldöm mindig a teljesítményeket.

Hogy érzi magát? Milyen az élete a csapat, a napi közös munka nélkül? Hiányoznak a lányok?

Természetesen! Nyilván tartjuk egymással a kapcsolatot, próbáljuk egymást segíteni, azt gondolom ez a normális. Próbáljuk lehetőségeinkhez mérten közösen átvészelni ezt az időszakot. Mindenki hasonlóan gondolkodik, és hiányzik mindannyiunknak a sport, de jelenleg azzal tudjuk a legjobbat tenni, ha mindenki otthon marad.

És a mérkőzések? Azok mennyire hiányoznak? Megnéz például régebbi meccseket? Nosztalgiázik néha?

Hogyne néznék! Itt is csak a napirend a fontos, hiszen próbálok nem csak úgy lenni a nagyvilágban, hanem megtervezetten élni az életem egy napi rutin szerint, amiben a meccseknek is megvan a helye! Korábban is rengeteg kézimeccset néztem, próbáltam elemezni az ellenfelek játékát, ez pedig most sincs másképp, csak még több időm lett erre, így még több meccset nézek. Megvan ennek is a haszna, hiszen már azon jár az eszem, hogy a látottakból miként fog majd a Győri Audi ETO KC csapata profitálni. Rengeteget elemzem a saját játékunkat is, és igyekszem megtalálni azokat a pontokat, amik előrébb visznek majd bennünket a jövőben.

Ezekben a nehéz időkben fontos a pozitív gondolkodás. Danyi Gábor miként tekint a jövőre?

Minden reggel úgy kelek fel, hogy biztosan egy nappal közelebb vagyunk a jelen helyzet végéhez, és mindig csak előre nézek. Nagyon remélem, hogy mindannyian egészségesen túl leszünk ezen az időszakon, és nagyon várom már, hogy mikor jön el az idő, amikor újra személyes találkozhatunk a csapattal, és elkezdhetjük az edzéseket.

Üzenne valamit a szurkolóknak?

A legfontosabb most az, hogy mindenki fokozottan tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat és akinek nem létfontosságú kimenni az maradjon otthon! Ne menjünk közösségbe. Ha mindenki törekszik ezek betartására úgy hamarabb helyreáll minden, és hamarabb láthatunk kézilabda meccseket is!