Egy hónapja már, hogy utoljára mérkőzést játszottunk, és több mint három hete tart az otthoni edzések időszaka a Győri Audi ETO KC csapatánál. Utána jártunk, miként telnek a napjai csapatkapitányunknak, Görbicz Anitának.

Banális a kérdés, mégis kíváncsiak vagyunk, hogy telik egy napod?

Furcsa lehet a válaszom elsőre, de azt kell, hogy mondjam: gyorsan! Sosem unatkozok, köszönhető a kisfiamnak és a napi edzésmunkának. Gyakorlatilag minden percem foglalt. Reggel Boldizsár ébredése után közös programjaink vannak, nagyon élvezi, hogy itthon vagyok, és ez a része természetesen nekem is jó, de nyilván annak örülnék a legjobban, ha minden visszatérne a régi kerékvégésba. Az edzéseket napi szinten végezzük, dokumentáljuk és a Danyi Gábor által adott házifeladatokkal is foglalkozunk. Mindezek mellett háziasszonyként is tevékenykedek, sokat főzünk együtt, ez is része a napi rutinnak.

A lányokkal sokat beszéltek?

Ez természetes! Már nagyon hiányoznak ők is. Napi szinten beszélünk, meghallgatjuk egymást dolgait, segítünk tippekkel, hogy bírjuk ki. Persze, elég hamar a kézilabda a téma, de ez csak így normális. Vasárnap pont eszembe jutott, hogy valószínűleg épp hazafelé tartanánk a Bukarest elleni negyeddöntő mérkőzésről… és otthon ültem a kertben. De nem szabad most már ezen keseregni, én azt vallom, hogy nézzünk előre! Itt is megkérek mindenkit, hogy tartsuk be az előírásokat.

Fontos a klub számára a példamutatás is, hiszen a Győri Audi ETO KC a közelmúltban 5 millió forintot utalt át a Győri Segélyalap részére.

Egyetlen percig nem volt kérdés, hogy segíteni akarunk. Én nagyon örültem, hogy Dr. Dézsi polgármester úr vezetésével külön figyelmet kapnak a győri emberek, és az ötlet után nyugodtan kijelenthetem, hogy egyhangúan, minden játékos és alkalmazott boldogan adakozott az alap részére. 5 millió forint komoly összeg, és biztos vagyok benne, hogy jó helyre került minden forint. Fontos volt, hogy visszaadhassunk valamit annak a közösségnek, ahol mi élünk és sportolunk.

Aztán pedig jött a saját felajánlásod is, a díszpolgári címmel járó összegről.

Szerettem volna segíteni a győrieknek, és úgy éreztem, hogy most azzal teszem a legjobbat, ha felajánlom az egész összeget a Győri Segélyalapnak, amin keresztül biztosan a megfelelő helyre jut el segítség.

Milyen érzés díszpolgárnak lenni?

Amikor először meghallottam a hírt nem is hittem el. Mondtam is, hogy én biztos nem, mert már korábban megkaptuk az elismerést, de mint kiderült most engem személyesen jelöltek, míg 2013-ban a Bajnokok Ligája győztes csapat kapta meg a rangos elismerést. Roppant büszke vagyok, hiszen városom legmagasabb rangú, legmegtisztelőbb díját kaptam meg. De itt szeretném kifejezni hálámat a klubom a Győri Audi ETO KC, és mindenkori csapattársaim részére is, mert mindig kell egy csapat, akikkel elérhetőek ezek a szép sikerek. Hálás vagyok nekik is!

A bajnokságnak mi lesz a sorsa szerinted?

Jelenleg szünetel a bajnokság, de az MKSZ-ben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Ez a helyzet nem egyszerű senkinek sem. A Bajnokok Ligájában pedig adottak az alternatív dátumok a Bukarest elleni meccsekre, illetve a FINAL4-ra is. Talán hamarosan eldől, hogy mi lesz a két versenysorozat sorsa.

Mit üzennél a szurkolóknak?

Kitartást kívánok mindenkinek és jó egészséget! És kérni szeretnék mindenkit, hogy figyeljünk oda másokra, felelősségteljesen cselekedjünk minden helyzetben, mert a szabálykövetéssel most azt segíthetjük elő, hogy hamarabb véget érjen ez a senkinek sem kellemes helyzet.