Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottsága 2020. április 24-i ülésén több döntést is meghozott az európai kézilabda sorozatok sorsáról tekintettel a koronavírus okozta helyzetre. A klubunkat érintően a DELO EHF Női Kézilabda FINAL4 kapcsán hozott, egyelőre nem végleges döntést a grémium.

Mint ismeretes márciusban arról határoztak az EHF-nél, hogy a FINAL4-ba jutásért vívandó negyeddöntős párharcokat, így csapatunk CSM Bukarest elleni mérkőzéseit április elejéről júniusra halasztják el. A Végrehajtó Bizottság mai ülésén arról is döntés született, hogy júniusban sem rendezik meg a négy elődöntős párharcot. Azt azonban eldöntötték, hogy a FINAL4 tervezett időpontja továbbra is 2020. szeptember 5-6, és a helyszíne továbbra is Budapest lesz.

Arról azonban még nem született döntés, hogy megrendezik-e egyáltalán a negyeddöntős összecsapásokat. A klubunknak eljuttatott közlemény – amely megegyezik az EHF sajtóközleményével- úgy fogalmaz, hogy az EHF és az EHF Marketing megvizsgálja a negyeddöntők FINAL4-ral együtt való lejátszását, úgy hogy a negyeddöntők sorsa egy meccsen dőlne el, amelyeket 2020. szeptember 3-án, csütörtökön játszanának le Budapesten.

A közlemény szerint amennyiben a vírushelyzet miatt nem lenne lehetséges 2020 szeptemberében a FINAL4 megrendezése, úgy az EHF a Magyar Kézilabda Szövetséggel közösen egy októberi időpontot keres a négyes döntőnek, de ekkor -tekintettel arra, hogy az új BL szezon már elindult- biztosan nem játsszák le a negyeddöntőket, és így a két középdöntős csoport első két helyezettje, azaz a Metz és az Esbjerg, valamint csapatunk, a Győri Audi ETO KC és a Brest szerepel majd az eseményen.

Arról, hogy mikor döntenek a negyeddöntők szeptember 3-án történő lejátszásáról nem nyilatkoztak az Európai Kézilabda Szövetség képviselői.