A Győri Audi ETO KC -csakúgy, mint a kézilabda élet minden klubja- jelentős bevételkiesést kénytelen elkönyvelni a koronavírus járvány miatt idő előtt lezárt versenysorozatok és elmaradt mérkőzések miatt. A klub hosszútávú stabilitásának megőrzése érdekében a vezetőség tárgyalásokat kezdeményezett a munkavállalókkal.

 

A Győri Audi ETO KC úgynevezett rugalmas költségvetésre állt át a válsághelyzetnek köszönhetően. A klub vezetése az egyesület minden alkalmazottjával (játékosok, szakmai stáb, adminisztráció) tárgyalásokat kezdeményezett első körben a 2020. április, május és június hónapra szóló bérek 25%-ának zárolásáról. Minden alkalmazott -jelen helyzet komolyságára tekintettel- biztosítva a klub hosszútávú anyagi stabilitásának fenntartását hozzájárult a bérének 25%-os részének zárolásához. A három hónapos időszak leteltével a klub elnöksége 2020. július elején dönt, hogy az adott időszakot követően lehetőség van-e a zárolt összegek egészének vagy egy részének visszafizetésére a munkavállalók felé.

2020. harmadik, illetve a negyedik negyedévére vonatkozóan a klub az adott időszak gazdasági helyzetétől teszi függővé az esetleges további zárolásokról szóló tárgyalásokat a munkavállalókkal.

Győri Audi ETO KC