A koronavírus következtében kialakult helyzet a klubok mellett a válogatottak programját is jelentősen befolyásolta. Az elmaradt olimpiai selejtezőn túl az összes EB selejtezőt is eltörölte az EHF. Az eredetileg június elejére tervezett válogatott hetek azonban továbbra is a nemzeti csapatok rendelkezésére állnak.

A Győri Audi ETO KC játékosait a márciusi válogatott programok miatt különböző helyeken érte a vírus miatti leállás. Többen győri otthonukban rekedtek, mások pedig már a válogatottnál voltak, amikor lezárták a határokat.

A fokozatosan újrainduló világban több nemzet is úgy döntött, hogy kihasználva a hivatalos válogatott napokat a megfelelő egészségügyi előírások maximális figyelembevételével edzéseket tartanak.
Mivel egyelőre a 2020 decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság a tervek szerint kerül megrendezésre, ezért egyes szövetségek kihasználják a rendelkezésükre álló júniusi hivatalos napokat, és edzőtábort rendeznek.

Norvégiában a szövetség két, háromnapos bontásban a Norvégiában tartózkodó játékosoknak tart edzéseket. Azok a válogatottak, például Veronica Kristiansen és Stine Oftedal, akik nem tartózkodnak Norvégiában – az utazások miatt kockázatok elkerülése miatt- ezúttal kimaradtak a keretből, míg a hazájában tartózkodó Kari Brattset és Amanda Kurtovic szerepel a behívott játékosok listáján.

Dániában is hasonló a helyzet, Anne Mette Hansen szereplésére igényt tartott a szövetségi kapitány, aki pár napot a válogatottal készül majd.

A cseh válogatott is tervezett egy összetartást júniusra, de ennek magtartását a vírushelyzettől tette függővé.

A Győri Audi ETO KC vezetése folyamatos egyeztetésben van a nemzeti szövetségekkel, és kontrollálja az egyes nemzeti csapatokban a játékosai számára tervezett terhelését, valamint az edzőtábor egészégügyi rendelkezéseit, hogy garantálhassa játékosai számára a lehető legmagasabb biztonságot fizikai és egészségügyi értelemben is.

Klubunk többi játékosa jelenleg nem szerepel nemzeti csapatában. A szakmai stáb minden játékost ellátott a megfelelő egyéni edzésprogrammal, ami ahhoz szükséges, hogy a felkészülés kezdetére olyan fizikai kondícióban érkezzenek meg Győrbe 2020. június 24-én, amivel elkezdhető a szükséges szakmai munka a csapat előtt álló feladatok sikeres teljesítéséhez.