Rövid időn belül két vízilabda legenda hunyt el. Kárpáti György 84, Benedek Tibor 48 évesen távozott. A Győri Audi ETO KC részvétét fejezi ki az elhunytak családja, a Magyar Vízilabda Szövetség és a vízilabda társadalom tagjai részére.

 

2020.június 17-én nyolcvannégy éves korában Budapesten elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázó, Kárpáti György, a Nemzet Sportolója. Gyuri bácsi játékosként 1952-ben, 1956-ban és 1964-ben olimpiai bajnok lett, 1960-ban bronzérmet nyert Rómában az Olimpián. Háromszoros Európa-bajnok a válogatott 1954-es, 1958-as és 1962-es diadalának részeseként.

Benedek Tibor ma, azaz 2020. június 18-án hunyt el életének 48. évében, súlyos betegség után. A háromszoros olimpiai aranyérmes (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking), világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya legendás alakja volt a magyar sportnak.

Alábbi mondatai minden sportolónak útravalóként szolgálhatnak: „Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem."

A Győri Audi ETO KC ezúton fejezi ki részvétét Kárpáti György és Benedek Tibor családja részére. Emléküket megőrizzük.