Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közzé tette csoportkörének július 1-ei sorsolásához szükséges kalapbeosztásokat – a Győri Audi ETO KC az 1. kalapba került. A BL versenyrendszerének női szakágában a 2020/21-es szezonban változásokra kell számítani, a továbbjutás rendszere módosul. A változásoknak köszönhetően több BL mérkőzésen szurkolhatunk kedvenceinknek.

A Bajnokok Ligája csoportkör sorsolása előtt az induló 16 csapatot 4 kalapba sorolta az EHF. Az európai versenysorozat új lebonyolítási rendszer szerint két 8 csapatos csoportban küzdenek majd az együttesek, az egyes kalapokból 2-2 csapat kerül majd be az A- és a B-csoportba is.

Az EHF tájékoztatása szerint azonos országból érkező csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, így klubunk biztosan elkerüli a Ferencvárost a csoportkörben.

A 2020/21-es szezonban az európai női versenysorozat lebonyolításában változásokat iktatott be az EHF az alábbiak szerint. Ettől a szezontól selejtező mérkőzésekre nem kerül sor, a nem fix helyekről az EHF dönt ezentúl. Az induló csapatokat két 8 tagú csoportba sorsolják, és itt csoportmérkőzések zajlanak oda-visszavágós rendszerben. A csoportok utolsó két helyezettje kiesik a további párharcokból, az első két helyezett azonban egyből a negyeddöntőbe kerül. A csoportviadalok többi helyezettje – a harmadiktól a hatodik helyen végző csapatok – a már egyenes kiesés rendszerben lebonyolításra kerülő középdöntőbe jutnak. A nyolc csapat oda-visszavájónak nyertesei kerülnek a negyeddöntőbe, ahol a csoportviadalok 2-2 legjobb csapatai várják őket. A negyeddöntő és az azt követő Final4 lebonyolítása már a korábban megszokott menetrend alapján történik, tehát marad az egyenes kieséses rendszer egy oda-visszavágót követően.

Ha egy csapat eljut a Final4-ig és csoportkörének legjobb két helyezettjeként kerül a negyeddöntőbe, akkor egy szezonban összesen nyolcszor lép hazai közönség előtt pályára a Final4 mérkőzéseit megelőzően, ha azonban a középdöntőben is szerepelnie kell, akkor kilenc alkalommal.

Az új lebonyolítási rendszerben tehát a Bajnokok Ligája kupasorozatban többször szurkolhatunk kedvenceinknek!

A július 1-i sorsoláson kiderül, a 4 kalapból kik kerülnek egymással szembe, kivel kell a csoportmérkőzéseken megvívni a továbbjutásért a csatát.

KALAPBEOSZTÁS A NŐI KÉZILABDA BL CSOPORTKÖRÉNEK SORSOLÁSÁRA
1. kalap: GYŐRI AUDI ETO KC, Rosztov-Don (orosz), Metz Handball (francia), SCM Ramnicu Valcea (román)
2. kalap: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Team Esbjerg (dán), Vipers Kristiansand (norvég), Borussia Dortmund (német)
3. kalap: CSZKA Moszkva (orosz), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Brest (francia), CSM Bucuresti (román)
4. kalap: Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Odense Handbold (dán), SG BBM Bietigheim (német)