Az állam által támogatott akadémiai rendszerben a Győri Audi ETO KC négy csapatot foglalkoztat. Az utánpótlás szakmai stáb részéről nehéz volt meghozni azt a döntés, kik alkotják az akadémiai csapatok játékos kereteit. A korábbi években több csoportot is foglalkoztató klub néhány fiatalnak kénytelen volt a kezét elengedni, azonban továbbra is fontos, hogy sportolói pályafutásuk ne szakadjon meg, ennek érdekében átigazolási szándékukat segíti.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egyike lehetünk annak a hat utánpótlásnevelő bázisnak, akiket az állam közvetlenül támogat. Azt a döntést hoztuk, hogy azok a fiatalok, akik nem az akadémiai rendszer keretein belül folytatják tovább sport-pályafutásukat, azzal támogatjuk őket, hogy új egyesületüktől nem kérünk nevelési költséget – tájékoztatott dr. Bartha Csaba klubelnök. – Tekintettel arra, hogy közpénzből segíthetjük a nálunk sportoló fiatalok pályafutásának alakulását, nem tartanám korrektnek, hogy költséggel terheljük a szintén utánpótlás-nevelést végző egyesületeket. Több játékos hosszú évek óta az ETO-ban nevelkedett, tehát egyes esetekben az átigazoláskor kérhető nevelési költség összege több százezer forintra is rúghatna. Remélem, ezzel a döntéssel megkönnyítjük a befogadó egyesületek dolgát és a tőlünk átigazoló fiatalokét is. Sok sikert kívánok nekik, és azt, hogy örömüket leljék továbbra a kézilabdázásban, a mindennapos sportolásban.”

„Az államilag finanszírozott akadémiai rendszerben négy csapatunk szerepel három korosztályban. Döntés kellett hoznunk, kik azok a fiatal játékosok, akik az akadémiában folytatják pályafutásukat, és kik azok, akik kezét elengedjük – számolt be a kicsit sem könnyű döntés hátteréről Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató. – Azt viszont nem szerettük volna, hogy a gyerekek kézilabda pályafutása megszakadjon. Számos más egyesülettel kapcsolatban vagyunk itt a környéken, és tudjuk, sok ETO-ban nevelkedett ifjoncnak örülnének máshol. Az átigazolási szándék, a csaknem negyven kérelem, mindezt meg is erősíti. Örömmel tölt el, hogy ezek a gyerekek nem maradnak sportolási lehetőség nélkül. Ezúton is kívánok nekik további sportsikereket és jó edzésmunkát.”