A Győri Audi ETO KC akadémiájában két serdülő korosztályú csapat szerepel. A 2004-2005-ös születésű lányok is megkezdték a felkészülést a 2020/21-es szezonra, miután negatív lett mindenki koronavírus tesztje. Mindkét csapat különböző felmérésekkel kezdett, aztán fokozatos terhelés mellett a labdáé lesz a főszerep.

A serdülő 1. csapat vezetőedzője, Pigniczki Krisztina csapata két bajnokságban is indul az ősszel annak érdekében, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak játékosai. „A serdülő 1. osztály bajnokságában és az NB/II-ben is elindulunk. A lányok többsége 2004-2005-ös születésű, tehát még serdülő korosztályú, azonban van néhány játékos, akik egy évvel idősebbek, ők az NB/II-ben több játékidőt kaphatnak majd. Mindannyian koronavírus tesztelésen estünk át, szerencsére negatív eredménnyel. A stábbal, Ruskó Katalin másodedzővel és Csendes Dávid erőnléti edzővel úgy állítottuk össze a felkészülés kilenc hetének programját, hogy a fokozatosság elvét követve először a felmérésekre koncentrálunk, majd több futómunkával az erőnléten és az állóképességen lesz a hangsúly, később a labdahasználat kap főszerepet. Az alapozás időszakába egy hetes edzőtábort is beiktatunk, a gyáli sportközpontba megyünk. Heti hét edzéssel számoltunk, napi kettő vagy napi egy, hosszabb időtartamú alkalommal. Fontos számunkra, hogy a lányokat visszahozzuk a vírus előtti kondicionális helyzetbe. Nagyon jó az alapanyag, remélem, jó kis ütőképes csapattá kovácsolódunk a szezonban.”

Bordásné Horváth Marianna a serdülő 2. csapat vezetőedzője, aki edzőtársával, Tóth Lászlónéval irányítja a lányokat. „Teca nénivel dolgoztunk már együtt korábban, és mint kollégák és mint magánemberek is nagyon jó viszonyban vagyunk. Biztosan jól fogunk tudni együttműködni most is. Csapatunk a serdülő 1. osztályú bajnokság mellett ifjúsági 2. osztályban is indul. A két bajnokág mérkőzései kellő játéklehetőséget biztosítanak majd a húsz fős keretnek. A lányok ilyen felállásban eddig nem voltak együtt, három csapatból lettek kiválasztva, és vannak, akik számára az ilyen bajnokságban való szereplés új megmérettetés lesz. A felkészülést ráhangolódással kezdjük, de a gyerekek már egy hete otthon végzik a kiadott házifeladatot, ami állóképességet fejlesztő futásból és erőfejlesztésből áll. A visszaküldött eredmények alapján ezzel nem lesz gond az alapozás kezdetén. Látszik, hogy a gyerekek komolyan veszik, és nem engedtek le a kialakult kivételes helyzet miatt. A júliusi prevenciós és kondicionális erőfejlesztő edzések után augusztusban már a labdás, taktikai, technikai elemek kerülnek előtérbe. Gondolom, ez lesz igazából kihívás, hogy ilyen sok kihagyást mennyire lehet érezni a játékosokon. Kilenc hetes felkészülés áll rendelkezésünkre, amit augusztus elején egy egyhetes tatai edzőtáborral színesítünk. Utána heti legalább egy edzőmeccset szeretnénk játszani, melyet augusztus végén felkészülési tornával zárunk.”

Sikeres felkészülést kívánunk serdülő akadémistáinknak is!