Két hét telt el a csapat első találkozója óta, és a keret már átesett az ilyenkor szokásos orvosi és fizikai teszteken. Megkérdeztük Danyi Gábor vezetőedzőt az első időszak tapasztalatairól és a felkészülés további menetéről.

Hogy sikerültek a felmérések? Elégedett a csapat munkájával?

Abszolút várakozás feletti eredményeket produkáltak a lányok. A hozzáállással Győrben soha nem volt probléma, természetes, hogy mindig kiemelkedő attitűd volt, de úgy éreztem, hogy a hosszú kihagyás után egy „labdaéhség” jelentkezett a csapaton, és így már-már inkább visszafogni kellett őket, nehogy sérülés legyen. Eddig is nagy figyelmet szenteltünk a megfelelő regenerációra, de most ez hatványozottan fontos lett. Összességében várakozás felett teljesítettek a lányok. Köszönhető ez annak is, hogy a leállás alatti házifeladatokat mindenki maradéktalanul teljesítette.

Hogy néz ki a következő hetek programja? Át kellett alakítani a csapat felkészülési programját a FINAL4 törlése után?

Nem véletlen, hogy több mint 10 hetes felkészülést terveztünk. Egyrészt a hosszú leállás, másrészt a szeptemberre halasztott FINAL4 is indokolta ezt, hiszen addigra gyakorlatilag egy csúcsforma közeli állapotba kellett volna kerülnünk, mert a rendezvény nívója és tétje ezt kívánta meg. Csúcsformáról azért nem lehet beszélni, mert azt szeptemberre lehetetlen lett volna elérni. Azzal, hogy mindannyiunk legnagyobb sajnálatára eltörölték a négyes döntőt át kellett szabni a felkészülési terveinket július közepén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiadtunk a keretnek kétszer 3 nap pihenőt, a ma délelőtti, illetve jövő hét csütörtök délelőtti tréningtől kezdve elengedtük a lányokat pihenni, hogy az átalakult szezonkezdet elvárásai egyensúlyban legyenek a felkészülési programmal. A horvátországi Porecbe tervezett edzőtáborunkat jobbnak láttuk lemondani, hiszen nem szeretnénk külföldi utazással kockázatot vállalni. A lekötött edzőmeccseken egy változás volt, a Vác ellen tervezett meccset lemondtuk, de ezen kívül változatlan a program. Igyekszünk magunkat függetleníteni a hírektől, és 100%-ban a munkára koncentrálni, hogy a lehető legjobb felkészülést hajthassunk végre.

Milyen edzőmeccseket tervez?

Az már biztos, július 30-án Balatonbogláron zárt kapuk mögött mérkőzünk meg a Debrecennel, majd augusztus 7-én hazai pályán játszunk az MTK ellen, ezt követi a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés augusztus 14-én Győrben.  A Siófokot augusztus 21-én látjuk vendégül az Audi Audi Aréna Győrben, majd augusztus 28-án a Ferencváros ellen idegenben lépünk pályára. Tervben van még a Brest érkezése Győrbe augusztus közepén. Ha nem lesz akadálya az utazásuknak, akkor velük is megmérkőzünk majd.

Mit gondol a Bajnokok Ligája új lebonyolításáról?

Korábban sem foglalkoztam a sorsoláskor az ellenfelekkel, de valóban az új lebonyolítási rendszer jóval nehezebb terhet jelent majd a csapatoknak, mert például a mi esetünkben a tavalyi és tavaly előtti csoportellenfelinkkel összehasonlítva domináns lesz a különbség. Ebből egyértelműen adódik, hogy a nagy arányú győzelmeket el kell mindenkinek felejtenie, mind idegenben, mind hazai pályán is.

És a csoportellenfelekről hogy vélekedik?

Nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, több ország, például hazánk, Németország, Dánia, Oroszország, Franciaország és Románia is kettő csapatot indíthat, ezek a klubok pedig mindenhol szinte azonon képességűek, egyik se könnyű ellenfél. Nagyon jó meccsek lesznek, ebben biztos vagyok, ráadásul több lesz a meccsszám is, ami a nézőknek nagyon jó hír, akik -csakúgy, mint mi- nagyon ki vannak már éhezve már a kézilabdára.

Az edzőmérkőzések látogathatósága

Az edzőmérkőzésekkel kapcsolatban a Győri Audi ETO KC megvizsgálja a lehetőségét a hazai felkészülési találkozók nyitott kapukkal történő megrendezésére. Klubunk folyamatosan figyeli a jogszabályok adta lehetőségeket, és amennyiben mód nyílik rá, úgy természetesen nézők előtt lépnénk pályára. A döntés meghozataláig minden érdeklődő megértését és türelmét kérjük.