A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szavazásán csapatunk irányítóját választották meg 2019-ben a világ legjobb női játékosának!

Rangos mezőnyt jelölt az IHF 2020 július elején a női mezőnyben is a 2019-és év legjobb játékosainak. A szakmai zsűri az öttagú jelölti névsorba Stine Oftedal mellett az orosz Anna Vjahirjeva-t és három holland játékost, Lois Abbingh-ot, Estevana Polmant és Tess Westert nevezte.

A két hétig tartó voksoláson csapatunk irányítója kapta a legtöbb szavazatot, így 2019-Ben a “Világ legjobb női kézilabda játékosa” cím birtokosa Stine Oftedal!

"Hihetelenül boldog vagyok, igazából nem is tudom felfogni, hogy engem választottak meg. Hatalmas megtiszteltetés ez, még most is alig hiszem el, de természetesen nagy büszkeséggel tölt el, hogy megkaphattam ezt az elismerést. Ez a díj annak a munkának az elismerése, amit az elmúlt szezonokban a klubban és a válogatottban elértem a csapattársaimmal közösen!" - nyilatkozta Stine Oftedal.

Szívből gratulálunk Stine!

A legjobb férfi játékos címet 2019-ben Niklas Landin kapta meg.

Az év női edzője a francia Emmanuel Mayonnade lett. Ebben a kategóriában jelölt volt csapatunk vezetőedzője, Danyi Gábor is.

Az év férfi edzője címet Nikolaj Jakobsen kapta.