A sportszerető közönségnek tegnap este választania kellett: vagy a jégcsarnok, vagy pedig a Köfém sportcsarnok felé veszi az irányt. Ez is azt jelzi, hogy Fehérvár bővelkedik az élvonalbeli klubokban. Egy biztos: aki a kézilabdát szereti, az a Cornexi-Alcoa-HSB Holding tegnapi - az Alba Volán-FeVita azonos időpontjában elkezdődött -, Győr elleni rangadójára volt inkább kíváncsi. Nem véletlenül, hiszen a fehérváriaknak - a felsőházi tagság miatt - csak a két pont begyûjtése jöhetett számításba.

Hihetetlen akarattal kezdtek a hazaiak, és ennek köszönhetően Szrnka gólja után már 4-2-re vezettek, de Gogirla egyenlített. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a tizehatodik percben Hornyák találatával 8-6-ra már a vendégek vezettek. Innen fordítottak a hazaiak, szenzációs játékuk után Pádár góljaival 11-8 volt az állás. A rutinos vendégek innen is tudtak új erőre kapni és az első félidőt egygólos vezetéssel zárták.

Mindkét oldalon a kapusok bravúrjaival folytatódott a találkozó, szinte alig született gól a második félidő első periódusában. Aztán a hazai együttes előbb kiegyenlített, majd Tápai góljával a 42. percben a vezetést is átvette. Vijunaite növelte az előnyt, de nem sokáig, hiszen Temes előbb kiegyenlített, majd megszerezte a Győr vezetését is. Az 53. percben Kordyuk előbb egyenlített majd ezt követően ismét betalált a Győr kapujába, s ez szárnyakat adott a csapatnak. Ismét egyenlített a Győr, ám ezt követően Djerics szenzációsan védett, majd Triscsuk zseniális gólt szerzett. Már csak fél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a hazaiak támadtak, ám Tápait piros lappal kiállították a játékvezetők. A Győri ETO együttese támadhatott, ám a hazaiak vezetésénél Temes lövését Djerics ismét hatalmas bravúrral hárította, és ezzel a mozzanattal elmondhatjuk: megérdemelten, barvúrral győzött a Cornexi!