Második felkészülési meccsét is könnyedén nyerte meg csapatunk. Az ellenfél ezúttal az MTK Budapest volt az Audi Aréna Győrben. A zárt kapuk mögött megrendezett mérkőzésen 42-21-re nyertek a hétgólos Veronika Kristiansen vezérletével a győri lányok.

Hasonlóan az első felkészülési mérkőzéshez, az MTK ellen is bekezdett az Audi ETO a találkozón. Lukács és Oftedal remek megoldásainak is köszönhetően hamar 6-1-es győri vezetést mutatott az eredményjelző, nem volt tehát meglepő, hogy Golovin edző időt is kért. A vendégekben a győri nevelésű Pál Tamara tartotta a lelket, de ez kevésnek bizonyult hosszú távon. Fodor és Kristiansen góljaival előbb nyolc (12-4) gólos volt az előny, majd 16-6-nál a közte tíz is összejött. A kapuban kezdő Solberg is betalált. A játékrész végére Minko is belelendült 22-11-el fordultak a csapatok.

A második félidőben az első gól az MTK-é volt, de kisebb periódusokat leszámítva nem tudták a vendégek tartani a tempót a győri gyorssal. Kapuban Glauser érkezett, támadásban Amorim tett ekkor sokat hozzá a csapatjátékhoz. 30-17-nél a 41. perben ismét jött a vendég időkérés, de tovább folytatta a magas színvonalú játékot az ETO. Tíz perccel a lefújás előtt 37-21 állt az eredményjelzőn. A tempót ekkor már visszavette Danyi Gábor, de az utolsó 10 percet kapott gól nélkül hozták le a lányok, így magabiztosan, 42-21-re diadalmaskodtak a második felkészülési meccsen is.

 

Danyi Gábor meccs utáni nyilatkozata ITT elérhető.

Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 42:21 (22:11)
Győr, Audi Aréna Győr, 0 nézó
felkészülési mérkőzés
vezette: Felhő, Öcsi

Győri Audi ETO KC: Glauser, Edwige 2, Brattset, Hansen 2, Leynaud, Görbicz 3, Oftedal 6, Solberg 1, Amorim 5, Kristiansen 7, Lukács 5, Fodor 3, Kurtovic 3, Nze Minko 3, Faluvégi 2.