Nagy várakozás előzte meg a Győri Audi ETO KC és az FTC Rail-Cargo Hungária felkészülési meccsét. A zárt kapus összecsapást az interneten nyomon követő többezres nézőközönség gyors játékot, szép megoldásokat és két teljesen ellentétes félidőt láthatott. A szünetben négygólos (14-18) hátrányban lévő győri lányok megfordították a meccset és 34-31-re diadalmaskodtak fővárosi riválisuk ellen.

 

Görbicz Anita másodedzőként debütált Danyi Gábor mellett a kispadon, Puhalák Szidónia pedig az amúgy üres nézőtérről várta a meccs kezdését. Mindketten kisebb sérülés miatt maradtak ki a keretből. Glauser, Oftedal, Brattset, Hansen, Fodor, Amorim Lukács összeállításban kezdett csapatunk, az első gólt Brattset lévén is mi szereztük, aztán hosszú időre csak a vendégek hátát néztük, mivel a nem eléggé agilis győri védekezés ellen könnyedén szerezték a gólokat elsősorban Háfra és Klujber révén a fővárosi zöld-fehérek. A 6. percben 4-6 állt az eredményjelzőn, majd kissé rendezte sorait a csapatunk, és egy gólra zárkóztunk. A támadásban ekkor elkövetett hibákat kegyetlen pontossággal büntette a Fradi, és el is húztak 4 góllal(8-12). Elek Gábor a 24. percben kérte ki első idejét amikor három gólra zárkóztunk vissza. Hatottak is a szavak, hiszen nem sokkal később a legnagyobb, hatgólos előny állt az eredményjelzőn (11-17). A félidő végét valamelyest szebbé tették a lányok, de a 14-18-as állás nem nézett ki jól.

A második játékrészben Kljuber tartotta a lelket a Fradiban, ami kellett is, mert Kristiansen vezetésével elkezdte a távolságot csökkenteni csapatunk. 19-21-nél kérte ki második idejét a Fradi, de a 45. percben már egál volt a meccs. Sőt! A fáradó vendégeken átrobogtak a győri lányok, az emberelőnyöket több üres kapus góllal (Fooor, Oftedal,Kristiansen) használtuk ki, és sikerült négygólos vezetést kiharcolni (27-23). Tíz perccel a lefújás előtt 29-26-ra vezettünk, de maradtak még izgalmak a végére. Pár győri hiba után 29-28 volt az állás, de nem hagytuk egyenlíteni az ellenfelet. Az ekkor már jól működő védekezés még egy kiállítást is elbírt az utolsó 5 percben. Végül Faluvégi állította be a végeredményt, góljával 34-31-re győztünk felkészülési meccsen az FTC ellen.

Danyi Gábor meccs utáni nyilatkozata ITT elérhető.

 

Győri Audi ETO KC – FTC - Rail Cargo Hungári 34:31 (14:18)
Győr, Audi Aréna Győr, 0 néző
felkészülési mérkőzés
vezette: Bíró, Kiss

Győri Audi ETO KC: Glauser, Edwige 1, Brattset 3, Hansen 1, Leynaud, Oftedal 6, Solberg, Amorim 3, Kristiansen 8, Lukács 2, Fodor 3, Kurtovic 3, Nze Minko 2, Faluvégi 2.