A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 28-tól 30-ig kerül megrendezésre a VI. Neka Kupa nemzetközi kézilabdatorna ifjúsági és serdülő korosztályban Balatonbogláron. Akadémistáink közül Kun Attila csapata az ifi korosztályban, míg Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin együttese a serdülő mezőnyben mérettetik meg magukat. A tornán a Ferencváros, a Dunaújváros, és a mi csapataink mellett a Neka korosztályonként két csapattal indul, így mindkét korosztályban öt csapat vesz részt.

Kun Attila ifistáink edzője várja már a tornát, jó lehetőségnek látja arra, hogy kiderüljön, hol tart csapata. „A hosszú, tíz hetes felkészülésünk utolsó előtti hetében kerül sor ennek a tornának a megrendezésére. Ez egy nagyon jó teszt, arra, hogy felmérjük, hogyan sikerült a koronavírus járvány után a visszatérésünk a kézilabdához. Eddig is voltak már edzőmérkőzéseink, amelynek során gyakoroltuk az új taktikai variációinkat, mint támadásban, mint védekezésben. Ezen a kupán az ország legjobb utánpótlás csapatai vesznek részt, akikkel ezek a mérkőzések nagyon jó erőfelmérőt jelentenek számunkra. A felkészülésünk egy részének tekintem ezt a tornát, mindenkinek szeretnék játéklehetőséget biztosítani. Megvizsgáljuk azt is a Polar rendszerünkön keresztül, hogy ilyen sorozat terhelésre hogyan reagálnak játékosaink a felkészülés ezen szakaszában. Felszabadult és jó játékot várok a csapatomtól.”

„Hétvégén a Neka Kupán vesz részt csapatunk, ahol a korosztályunk legjobbjaival fogunk megmérkőzni. Múlt hétvégén, a büki tornán felnőtt mezőny ellen játszottunk, most azonban a serdülő korosztályban tudunk egy erőfelmérőt tartani. A jövőheti rajt előtt ez egy jó fizikai terhelés lesz a lányoknak, illetve az eddig gyakorolt játékelemeket élesben is kipróbálhatjuk”- nyilatkozta Pigniczki Krisztina a serdülő akadémistáink edzője.

 

Az ifjúsági és serdülő program, illetve az eredmények itt megtekinthetők:

Ifjúsági program: itt.

Serdülő program: itt.

 

A hétvégén került volna megrendezésre a Stupava Cup is, de a torna elmarad, ahol a másik két akadémiai csapatunk szerepelt volna.

 

Mindkét csapatunknak sikeres szereplést kívánunk a Neka Kupán!