Augusztus 28-30. között került megrendezésre a VI. NEKA Kupa kézilabda felkészülési torna, ahol a Győri ETO KC akadémiai keretek között működő két csapata is megmérette magát. Az ifisták és a serdülők között induló ETO-csapatok csoportjuk minden résztvevőjével megmérkőztek – négy mérkőzést játszottak korosztályonként. Egy-egy botlást kivéve hozták a győzelmeket a győri zöld-fehér kézi-palánták. Mindkét csapat edzője szakmailag hasznosnak és tanulságosnak véli a részvételt.

Kun Attila tanítványai az ifjúsági korosztályban csak a Neka 1-es számú csapata ellen maradtak alul, a Neka 2, a Dunaújváros nyertek, a Ferencváros ellen rendkívül nagy arányú, 11-es gólos győzelmet arattak.

Kun Attila az ifisták edzője elégedett csapata teljesítményével és szakmailag is hasznosnak tartja a hétvégét. „Az egész torna folyamán nagyon sok taktikai elemet kipróbáltunk mind támadásban, mind védekezésben. Meg kellett találnom a játékosoknak azt a helyét, ahol a bajokságban biztosan számíthatok rájuk. A torna során eredményesek tudtunk lenni, kivéve a Neka 1-es csapata elleni mérkőzésünkön, ezen a találkozón rossz felfogásban játszottunk, a túlságosan nagy akarásunk miatt nem tudtuk azt hozni, amit tudunk, amit azonban az elkövetkező két mérkőzésen ki tudtunk javítani. A hétvége csúcspontja a vasárnapi Ferencváros elleni mérkőzés volt, ahol minimum 10 góllal kellett nyernünk ahhoz, hogy matematikailag megszerezzük a tonagyőzelmet. Hatalmas küzdeni tudással és koncentrációval sikerült 11 góllal nyernünk, ami a nagyon jó védekezésünknek, a maximális taktikai fegyelemnek és a nagyon jó kapus teljesítménynek is köszönhető. Ennek ellenére, csak másodikak lettünk, mert a Ferencváros még a Neka 2-es csapatától is kikapott. Nagyon hasznos volt a hétvége, fel tudtuk mérni, hol tartunk erőnlétileg és taktikai szinten is. Külön öröm számomra, hogy csapatunk beállósa, Világos Diána lett a torna gólkirálya 24 lőtt találattal. Gratulálok a lányoknak az elért eredményhez és köszönöm a stábnak az eddigi munkáját is.”

Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin gárdája serdülő korosztályban az ifistákhoz hasonlóan egyszer szenvedett vereséget, ők a Ferencváros ellen, emellett háromszor győzedelmeskedtek a Neka 1, Neka 2, és a Dunaújváros csapatai ellen. „Komoly erőfelmérőn tudtunk részt venni a serdülő korosztályban, összességében nagyon pozitívan értékelem a lányok teljesítményét. Sok mindent visszakaptam az edzésen gyakoroltakból, az erősségeink megmutatkoztak, de a jelenlegi hiányosságainkra is fény derült. Nagyokat küzdöttünk, csapatként jól működtünk. Fizikálisan jól bírtuk a hétvégi menetet, fejben elfáradtunk az utolsó napra, de utánpótlás korú lányokról beszélünk, akiknek még nagyon sok tanulni valójuk van akár technikailag, taktikailag de mentálisan is. Köszönöm nekik, hogy így helyt álltak és a kollegáimnak is az együttműködést. Farkas Eszternek külön gratulálok a torna legjobb játékosának járó díj megszerzéésrt. Nincs megállás, dolgozunk tovább és ezzel a hozzáállással elérhetjük a kitűzött célunkat” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina edző.

Ifjúsági eredmények: itt.

Serdülő eredmények: itt.

Mindkét csapatunknak gratulálunk az elért eredményhez!