Több korlátozással ugyan, de elindul a 2020/21-es K&H Női Kézilabda Liga szezon a Győri Audi ETO KC – Érd összecsapással. A mérkőzést, amelyen egyértelmű győzelmi szándékkal lép pályára csapatunk élőben közvetíti az M4 Sport.

Útjára indul a labda a női bajnokságban is. A női pontvadászat nyitó mérkőzésén a jelentősen átalakult Érd csapatát fogadjuk az Audi Aréna Győrben.

A vendégek kerete nagy változáson esett át a legutóbbi összecsapáshoz képest. Új edzővel, Horváth Rolanddal készültek az új évadra, és gyakorlatilag a keret is teljesen átalakult. A klub korábbi játékosai közül Janurik Kinga és Kisfaludy Anett az FTC, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett a Siófok, Termény Rita a Kisvárda, Jelena Lavko és Jovana Kovacevic a Nagybánya, Schatzl Natalie a Dunaújváros, Szabó Laura a Vác, Katarina Krpez Slezak a Rostov, Marketa Jerabková a Thüringer HC, Julie Foggea a Rapid Bucuresti, Alexandra do Nascimento a Bourg-de Péage Drome csapatához igazolt.
Az érkezők névsora is hosszú: Kopecz Barbara és Mézes Laura Békéscsabáról, Walfisch Mercédesz, Sztankovics Réka és Györkös Rebeka az Alba Fehérvártól, Fekete Bozsana és Horváth Dóra az MTK-ból, Mód Noémi Kispestről, Szabó Kitti Vácról, míg Győrffy Alexandra az Eger csapatából igazolt Érdre. A Király Réka, Simon Amarilla Landi Gabriella trió pedig budaörsi kölcsönjátékból tért vissza.

A szezon felkészülése során 8 edzőmérkőzést is játszott az Érd:

Budaörs – Érd 21-32
Érd – Alba 25-25
Alba – Érd 27-21
Érd – Dunaújváros 32-40
Alba – Érd 20-21
Érd – Kecskemét 42-30
Érd – Vác 25-32
Érd – Ferencváros 18-34

Csapatunk egy FTC elleni idegenbeli vereséggel zárta le az edzőmérkőzések sorát a szezon előtt.

Görbicz Anitát, a csapat játékos-edzőjét kérdeztük a mérkőzés előtt:

A találkozóra 14 játékost nevezett a szakmai stáb, köztük lesz az első felnőtt NB I-es mérkőzésére készülő Csekő Brigitta. Görbicz Anita Danyi Gábor segítőjeként foglal helyet a kispadon, míg Puhalák Szidónia továbbra sincs játékra kész állapotban.

A mérkőzést a Réti Tamás, Szedmák Csaba kettős vezeti, és élőben közvetíti az M4 Sport. 18:00-ás kezdéssel.

A találkozót nézők előtt rendezzük meg, de ezúton is szeretnénk felhívni a kilátogató szurkolók figyelmét, hogy az Arénába csak testhőmérséklet ellenőrzést (37,5 fok, vagy a feletti testhőmérséklet esetén nem lehet belépni a csarnok területére) és kötelező kézfertőtlenítést követően, kizárólag maszkban lehet belépni!

Győri Audi ETO KC – Érd
2020.09.01. Audi Aréna Győr
vezeti: Réti, Szedmák
18:00 M4 SPORT élő