Hazai pályán is megkezdte BL szereplését a Győri Audi ETO KC csapata. 2020.szeptember 19-én (szombaton) 16 órától a horvát HC Podravka Vegeta együttesét fogadták az Audi Aréna Győrben. Két ellentétes félidőt követően – az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban, míg a második harminc percben a hazai zöld-fehérek domináltak – magabiztos, 15 gólos győzelmet arattak Danyi Gábor tanítványai.
Végeredmény: 43-28

1.félidő:

Zöld mezben pályára lépő mieink Leynaud, Görbicz, Amorim, Oftedal, Kristiansen, Lukács és Brattset összeállításban kezdték a mérkőzést. Fehér mezben a vendég HC Podravka Vegeta együttese.

Oftedal betörésből szerezte az első gólt, amit Kristiansen gólja követett. Amorim hétméterest harcolt ki, amit Kurtovic értékesített (3-0). Az 5. percben szerezte meg a vendégek első és második gólját is 10-es számmal játszó Milosavjevic, amit Carlos bombája követett (3-3). Kristiansen és Lukács lőtte a következő gólokat, amit Leynaud védése követett. Oftedal, Milosevic, majd ismét Oftedal és Carlos növelték az eredményt (7-5). Hansen a 14. percben Amorimot váltotta. Kristiansen bombájára Milosavljevic válaszolt, amit Lukács és Turk lövései követtek. Brattset hétméterest harcolt ki, amit Görbicz értékesítet Ecimovic-cel szemben. Leynaud védése után gyors támadásból Hansen talált a vendégek kapujába. Beganovic hétméterest harcolt ki, amit Milosavljevic értékesített. Beganovic-ot kiállították a játékvezetők, Carlos, Oftedal, majd ismét Carlos volt eredményes (12-10). A 21. percben Danyi Gábor az időkérést jelző tábláért nyúlt és ellátta néhány jótanáccsal játékosait. Hansen, Edwige és Kristiansen keresztjátéka után Hansen talált a kapuba. Folytatódott a gyors játék, erre a vendégek edzője, Saracevic  időt kért. Az időkérés után a fehér mezes horvátokhosszúra nyújtják támadásaikat, amiből Tsakalou szerez gólt. Oftedal, Milosavljevic, Kristiansen válaszolgattak egymás góljaira, amit Tsakalou hétméterese szakít félbe, ezt Milosavjevic értékesítette (16-15). Hansen szerencsés találatával növelte előnyünket, amit Edwige kétperces kiállítása követett. A félidő utolsó gólját Milosavljevic szerezte.

Félidei eredmény: 17-16

2.félidő:

A második félidőre emberhátrányban állt fel csapatunk. Dumanska kivédte a hétméterest, amire Solberg kitűnő védésekkel válaszolt. Brattset lőtte a félidő első gólját, majd kétperces kiállítással büntették. Lukács labdaszerzését követően Karlovcan is kétperces kiállítást kapott, Görbicz értékesítette a hétméterest. Solberg remek védéseivel támogatta csapattársait (20-16). Időkérés következett a 6. percben a vendégek részéről. A félidő során feljavult a védekezésünk, amikből gyors támadást indíthattunk. Oftedal máris gólt szerzett egy gyors cselből. Amorim szenzációs labdaszerzése után gólt lőtt az üreskapuba, melyet Krisztiansen gyors gólja követett. A vendégek edzője nem tudta ezt tovább tétlenül nézni, élt harmadik időkérési lehetőségével  a 39. percben. Időkérés után Milosevic megszerezte a félidő első vendég gólját, amit Kristiansen gólja követett. Kristiansen kiállításával Carlos talált a kapuba. A Görbicz-Amorim összjátékból Amorim fantasztikus  kínai találatával folytatódott a mérkőzés. Amorimot is kétpercre büntették. Solberg szenzációs védéseket mutatott a kapuban, Nze-Minko pályára lépése után egyből hétméterest harcolt ki, amit Kurtovic értékesített (26-18). Carlos, Oftedal, Tsakalou, Kurtovic, Brattset és ismétKurtovic volt eredményes, mellyel 10-re növelte előnyünket. A jó védekezésünknek köszönhetően a félidő második felére jelentősen növelni tudtuk előnyünket. Fodor egy szenzációs góllal mutatkozott be a közönségnek. A 49. perctől Nze-Minko, Kristiansen találatai következtek. Solberg védése után Glauser  váltotta a kapuban az utolsó 10 percre. Edwige, Nze-Minko, Milosavljevic, Nze-Minko tovább növelték előnyünket (36-21).

A végjátékban Kürthi is a pályára lépett. Hansen kiharcolt hétméteresét Görbicz értékesítette. Nagy gólpárbaj után Fodor szenzációs találatával zárult a találkozó (43-28)

 

Végeredmény: 43-28

Hivatalos nézőszám: 1887 fő