Ennek ismét csak a bajnoki címvédő, s ezúttal is a jóval esélyesebb Győri Audi ETO itta meg a levét. Tény, hogy a fehérváriak ellenfele a Bajnokok Ligájában is szerepel, s ez több terhet jelent Görbicz Anitáéknak, ám ennek ellenére nekik állt a zászló. Apropó Görbicz Anita. Volt a mérkőzésnek egy momentuma, amikor a válogatott irányító is elveszítette a fejét. Még az első félidőben történt, amikor egy győri támadásnál Görbicz lepattant Vaszari Virágról, s a parkettára huppant. Vaszari a kezét nyújtotta, hogy felsegítse, ám Görbicz azt nem fogadta el, s a következőket mondta: Vaszari, remélem tudod, ha még egy ilyen lesz, befejezheted a pályafutásodat...!
Ezt a találkozó után a fehérvári játékos mondta el, aki nem értette az indulatos kifakadást, hiszen a mérkőzés hevében előforduló ütközést a játékvezetők ugyan lefújták, de nem állították ki Vaszarit, mert annyit viszont nem ért a dolog.
Viszont teljes mértékben jogos volt Tápai Szabina piros lapos kiállítása, amikor csak 36 másodperc volt hátra a találkozóból. Hazai vezetésnél (24-23) a Corneci-Alcoa támadhatott, ám elvesztette a labdát. Meglódulhatott volna a Győr, de Tápai ezt, valamint az egyenlítési lehetőséget azzal akadályozta meg, hogy lerántotta Vérten Orsolyát.
- Nem volt más lehetőségem, de a csapat győzelme miatt nem volt más választásom. Végül bejött a dolog, hiszen a győri támadás után, Djerics szenzációsan hárította Temes lövését - mondta a fehérváriak irányítója, aki tegnap már megjelent a fegyelmi bizottság előtt. Miután nem az utolsó támadást akadályozta meg, így csak figyelmeztették.
Szerdán, a titkon remélt siker után a csapat tagjai együtt örültek. Az viszont feltûnt, hogy Vura József ugyan boldogan fogadta a gratulációkat, ám az érzéseit palástolta.
- Fantasztikusan, végig azon a szinten játszott a csapat, amit előre elterveztünk. Védekezésben és támadásban is együtt voltak a lányok, s ez volt a siker egyik záloga. Ezzel a győzelemmel egy nagyon kicsi lépést tettünk a célunk eléréséhez. Nagyon kellett, mert ha nem nyerünk, úgy az esélyeink egyre távolabb kerülnek - mondta a lefújás után a vezetőedző.
Ugyanakkor a lányok, a mérkőzés hősei egyaránt Vura József munkáját dicsérték. Mert például Fekete Csilla, Szrnka Hortenzia és Krisztina Triscsuk is egyaránt azt hangoztatta: sokat edzenek, de még nem vettek részt két egyforma tréningen, ám a gyakorlásoknak köszönhetően sokat javult a játékuk, s a taktikai repertoárjuk is kibővült. Az biztos, hogy a Cornexi-Alcoa-HSB Holding védekezése egyre jobb. Persze, van még mit javulni, s ez a támadások befejezésekre is érvényes.
- Nagyon nagy dolognak tartom azt, ahogy a Győr ellen a kapusainkkal együtt védekeztünk. Annak ellenére, hogy sok ziccert és büntetőt kihagytunk, szurkolóink támogatásával mégis kiharcoltuk a győzelmet - mondta boldogan Kenyeres Fanni.