Először lép ellenfélként pályára Győrben Nycke Groot. Az Odense csapatában szereplő egykori játékosunk nem számít könnyű meccsre, és azt is elárulta, hogy örül, hogy ismét az Audi Arénában léphet pályára, a fantasztikus győri közönség előtt.

Mi volt ez első gondolat amikor a BL sorsoláson megláttad, hogy találkozunk?
Őszintén megmondom, hogy nagyon bíztam benne, hogy összesorsolják a két klubot, szimplán azért is mert szeretnék újra találkozni mindenkivel, jó lesz az Audi Arénába újra belépni, átélni azt a fantasztikus hangulatot, ami itt van. Tudom, hogy sajnos ez most a koronavírus miatt valószínűleg nem lesz ugyanaz, de ettől még jó lesz újra Győrbe látogatni.

Ki volt az első, aki Győrből keresett a sorsolás után?
Az első Danyi Gábor volt, aki rám üzent, én pedig viccesen válaszoltam is neki, hogy: Jövök vissza!

Gyakran eszedbe jut az ETO és az itt eltöltött évek?
Van, amikor nagyon sűrűn jönnek elő gondolatok, és van úgy, hogy kevésbé gyakran. Jönnek az emlékek a BL meccsekről a FINAL4-okról, és persze a sok-sok jó emlék a lányokkal és mindig arra jutok, hogy nagyszerű volt Győrben lenni, hiszen minden olyan profi a klubban is.

Gondoltál már arra, hogy milyen lesz ellenfélként pályára lépni Győrben? Azok után amennyire megszerettek téged a szurkolók győri éveid alatt?
Nagyon furcsa lesz, hiszen jól tudom milyen erősnek éreztük magunkat Győrben az Audi ETO-val amikor az otthonunkban léptünk pályára. Tisztában vagyok, hogy mit éreznek majd a lányok a meccs előtt. Nagyon nehéz meccs lesz ez számunkra, ez biztos. A nyomás az ETO-n lesz, nem rajtunk, felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, meglátjuk mire lesz ez elég.

Milyen formában várjátok az ETO elleni összecsapást?
Jó formában vagyunk, bár a szezon legelején az Esbjerg ellen volt egy kellemetlen vereségünk, de tanultunk a hibáinkból és azt gondolom már jó úton vagyunk.

Kérdeztek csapattársaid erről a meccsről, hiszen Te nagyon jól ismersz mindent Győrben, mondjuk úgy haza jössz. Beszélgettetek arról mi lehet a kulcs a meccsen?
Szerdán volt egy dán bajnoki meccsünk, addig arra készültünk. Nyilván beszélgettünk róla, de úgyis minden a pályán dől majd el.

Mivel lennél elégedett a lefújás után?
Nehéz kérdés… természetesen nem feltartott kézzel jövünk, hanem győzni szeretnénk Győrben, még ha ez nehéz is lesz. Ha végig nyomás alatt tudjuk tartani az Audi ETO-t akkor már elégedett leszek. De azt ígérhetem, hogy nagyot kell mennie az ETO-nak ahhoz, hogy legyőzzenek minket!

A Győri Audi ETO KC – Odense DELO Női Kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzést 2020. október 10-án, szombaton rendezik meg. A találkozóra jegyek a helyszínen és online is kaphatóak.

Jegyvásárlás ITT!