Egy héttel az Odense elleni hazai győzelmet követően ismét a nemzetközi színtéren kellett helytállnia Danyi Gábor együttesének, ezúttal a román Valcea csapata töltötte vendégszereplését az Audi Aréna Győrben. A félidei kétgólos hátrányt ledolgozva, fantasztikus második félidőt produkáltak zöld-fehér mezes lányaink és végül meggyőző, hétgólos győzelmet arattak.
Végeredmény: 38-31

1. félidő
A kapuban Leynaud kezdett, a mezőnyben pedig a Lukács, Kristiansen, Brattset Dale, Amorim, Oftedal, Görbicz hatosnak szavazott bizalmat Danyi Gábor.
A Valcea szerezte meg a vezetést az összecsapáson, és az első percekben rá is tudta kényszeríteni akaratát csapatunkra a román bajnok, Gonzalez vezetésével 10 perc után 5-4-re vezettek. Támadásban több hibát is elkövettek a lányok, de a feljavuló védekezésnek köszönhetően sikerült egyenlítenünk (6-6). Solberg váltotta Leynaud-t a kapuban, de a támadójáték továbbra sem akart összeállni, negyed óra elteltével 7-7 állt az eredményjelzőn. A rövidzárlatunkat gyorsan 3 góllal büntette a Valcea, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Ezt kihasználva, ismételten gólt lőttek a vendégek, így 7-11-es állásnál jött Danyi Gábor időkérése. Hatottak a szavak, 3 perccel később már csak egy volt a hátrány (11-12). Nagy küzdelem zajlott az egyenlítésért, de végül ez nem sikerült a félidő végéig, kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre a román bajnok.
Félidei eredmény: 15-17


2.félidő
A második félidőben aztán változott a játék képe, gyorsan sikerült ledolgozni a hátrányt (17-17), sőt Lukács gólja után először vezettünk (19-18). Kezdett összeállni a védekezés, támadásban pedig jobban koncentráltunk, így 22-19-nél a Valcea kérte ki idejét. Gólt azonban mi lőttünk Amorim révén, sőt, a folytatásban is Lukács percei jöttek, a 40.percben hetedik gólját szerezte a kitűnő szélső (26-20) – s mi több, nem sokkal később már 7 is volt az előny. Görbicz 44. percben lőtt hetese azt jelentette, hogy 14 perc alatt szereztünk ugyanúgy 15 gólt, mint az első játékrészben összesen. Csendesen csorogtak a percek, felváltva estek a gólok, magabiztosan tartotta előnyét csapatunk. Kristiansen révén 10 perccel a vége előtt rászámolhattak a vendégekre a szurkolók (33-23), a vége pedig 38-31 lett, azaz magabiztos győzelem.
Végeredmény: 38-31

Hivatalos nézőszám: 2257 fő