Átesett a karantén elhagyásához szükséges első teszten a Győri Audi ETO KC házi karanténban lévő delegációjának minden tagja. A jogszabály szerinti 4. napon leadott mintákat leellenőrizték, és egy újabb koronavírussal fertőzött személy van a delegációban.           

 

A Győri Audi ETO KC hivatalos delegációja 2020. október 22-én reggel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a Buducnost elleni BL mérkőzés előtti utazáshoz és a mérkőzéshez szükséges szokásos PCR teszten vett részt. Az eredményeket október 23-án reggel kaptuk meg, mely szerint a delegáció egyik tagja pozitív mintát adott, így 10 napos házi karanténba került mindenki, aki kontaktban volt a pozitív teszteredményt adó Fodor Csengével. Összesen 15 játékos és 6 stábtag került karanténba.  Fodor Csenge jól van, tünetei nincsenek, otthonában tartózkodik karanténban.

A járványügyi szabályozás értelmében klubunk lemondta utazását, értesítette az EHF-et, mely a Buducnost elleni idegenbeli találkozót későbbi időpontra halasztotta.

Klubunk értesítette az pozitív mintáról az MKSZ illetékes szervét is, amely a delegáció minden tagjára kiszabott hatósági házi karantén miatt a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést is elhalasztotta.

A klubvezetés megvizsgálta a lehetőségeket a karatén feloldása érdekében, ezért a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a pozitív mintát adó személlyel való igazolt kontakt (edzés október 22-én) után a negyedik napon, azaz 2020. október 26-án, hétfőn reggel az első mintavételen vettük részt, melyet a második október 28-án követ majd. A hétfői vizsgálaton egy újabb fertőzöttet találtak, Veronica Kristiansen adott pozitív mintát. A játékos október 22 óta házi karanténban van, tünetei nincsenek. Rajta kívül mindenki más negatív lett. Amennyiben a szerdai mintavételen a ma negatív mintát adók ismét negatív eredményt produkálnak, úgy a járványügyi hatóság a karantént eltörli.

Klubunk ezúton is kitartást és mielőbbi gyógyulást kíván Fodor Csengének és Veronica Kristiansennek. A további tesztelési eredményekről tájékoztatjuk a közvéleményt.