Rendhagyó módon, a világjárványra való tekintettel ezúttal „vendégként” lépett pályára csapatunk az Audi Aréna Győrben a DELO EHF Bajnokok Ligája 7. fordulójában a BL újonc BV Borussia 09 Dortmund csapata ellen. A rengeteg gólt hozó mérkőzésen jól szórakozhatott a győri publikum, hiszen végig magabiztos vezetés mellett fiatal játékosaink remek szereplését is láthatták. A közel ezer néző fegyelmezetten, megfelelő távolságot tartva és maszkban buzdították lányainkat.
​Végeredmény: 24-34​

1.félidő

A kapuban Leynaud, mezőnyben pedig BrattsetDale, Amorim, Oftedal, Kurtovic, Edwige, Nze Minko kezdte meg a mérkőzést. A gólgyártás Oftedal góljával indult, majd 3 perc alatt már 4 gólnál járt a csapat (2-4), a 6. percben pedig már 4 gól volt az előny (2-6). A 11. percben azonban Van Zilj kontrából szerzett góljával 1-re csökkentette a németek hátrányát (6-7). Danyi Gábor 6-8-as állásnál élt is az időkérés lehetőségével. Bár Görbicz Anita az első büntetőjét kihagyta, második alkalommál már gólt szerzett a 20. percben, amivel 8:13-ra növelte az előnyt. A 21. percben kapusunk is betalált, Leynaud üres kapura szerezte idei első BL gólját. Amorim is kedvet kapott az egész pályáról kapura lőni, a 27. percben a csapat 18. gólját így szerezte, majd egy percen belül ugyanonnan a kapufát találta el. Görbicz Anita időntúli büntetőjével 11-19-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.
Félidei eredmény: 11-19

2. félidő

A második félidő első támadását már Solberg várta a kapuban. Gyors 2 német találatra Görbicz válaszolt büntetőből (13-20). A 35. percben Lukács is betalált, az állást 14-22-re módosítva. Oftedal 40. percben szerzett góljával volt először 10 gólos a különbség a két csapat között (15-25). Ezt követően gólpárbaj vette kezdetét, hiszen 18:28-ig mindkét csapat gólra góllal válaszolt. A mérkőzés 51. percében tapsviharba kezdett a jelen lévő közel 1000 néző, hiszen a Győri nevelésű Csekő Brigitta lépett a pályára. Nem kevésbé Kürthi Laura pályára lépésekor, aki a első labdaérintését követően egy pattintás után a kapuba vágta a labdát. A 6 védést bemutató Solberget rosszul találták el a labdával, helyette Glauser kapott lehetőséget. Nze Minko 11 gólosra is növelte a különbséget az 55. percben (22-33). A csapatunk utolsó találatát szép összjátékot követően Edwige szerezte Nze Minko passzából, Grijseels pedig a mérkőzés utolsó góljával 10-re csökkentette a győriek előnyét.
Végeredmény 24-34

Hivatalos nézőszám: 987 fő

 

Danyi Gábor: „Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel és hogy be tudtuk osztani az erőnket, hiszen 2 és fél nap alatt kell játszanunk 2 meccset. Köszönöm nagyon a Dortmund csapatának, hogy belementek, hogy így bonyolítsuk le az egymás elleni fordulóinkat – úgy gondolom ez mindkét félnek előnyös volt. Ellenfelünk remek játékot játszott, remélem sokáig a nemzetközi színtéren maradnak, sok sikert kívánok nekik!”

Beatrice Edwige: „Nagy elvárásokkal álltunk a mai mérkőzéshez, hiszen rengeteg válogatott játékos van az ellenfél csapatában. Nagyon furcsa volt a mérkőzés eleje, mert az elmúlt hetekben nem játszottunk mérkőzéseket, ezért kellett egy kis idő, míg bemelegszünk, de összességében örülök a győzelemnek!”

Andre Fuhr: „Nagyon örülök, hogy a kézilabda otthonába érkezhettünk. Büszke vagyok a csapatomra, nem adtuk fel, végig küzdöttünk. Rövid a keretünk, így most a pihenésé a főszerep és szeretnénk vasárnap is jól teljesíteni.”

Tessa Van Zijl: "Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk, és mindig jó érzés ilyen találkozókon pályára lépni, hiszen nagyon sokat tanulhatunk az ellenfelünktől – kellett is küzdenünk.”