A DELO EHF Champions League versenysorozat csoportkörének 8. fordulójában, ezúttal „igazi hazai pályán” szerepelt Danyi Gábor együttese az Audi Aréna Győrben. A pénteki összecsapáshoz hasonlóan ismét szép számú néző látogatott ki otthonunkba, ahol a legutóbbi tízgólos győzelmet sikerült felülmúlnia zöld-fehér mezes csapatunknak, s a 38-25-ös sikernek köszönhetően újabb értékes nemzetközi pontokkal gazdagodtunk.
Végeredmény: 38-25

1.félidő

A két csapat második meccsét a németek kezdték és ők is lőtték az első gólt a mérkőzésen. Azonban utána több mint 10 percre lehúzta a rolót Solberg és a győri védelem, így negyed óra elteltével 9-2-re vezettünk. Solberg két hetest is védett, támadásban pedig Oftedal és Lukács vezérletével már 9 góllal is vezettünk, nem véletlen hogy a németek már második időkérésüket használták el. A folytatásban magához tért a Dortmund és szorosabbá tette az összecsapást, azonban a félidő vége ismét a miénk volt, így 19-11-es vezetéssel mehettünk pihenni a félidei szünetre.
Félidei eredmény: 19-11

2.félidő

Kari Brattset Dale gólja nyitotta a második játékrészt, majd 3 perc elteltével a közte 10 is megvolt a helyszínen szurkolók legnagyobb örömére (22-12). A kapuban Glauser váltotta Solberget, ugyanazt a remek teljesítményt hozta, mint poszttársa az első játékrészben. Támadásban jól működött a győri rendszer, rendre sikerült gólt szerezni, vagy ha az nem is jött össze, akkor heteseket harcoltunk ki, amit Görbicz értékesített biztos kézzel.  A második harminc percben gyakorlatilag a győzelem mértéke volt csak kérdéses. A kiütéses vereség elkerüléséért becsületesen küzdöttek a vendégek, végül 38-25-re győztünk, és folytattunk egyedülálló veretlenségi szériánkat.
Végeredmény: 38-25

Hivatalos nézőszám: 969 fő

 

Andre Fuhr: „Gratulálok a Győr együttesének! Nem volt könnyű dolgunk, hiszen egymás után kétszer kellett összemérnünk az erőnket a világ legjobb csapatával. Úgy gondolom, kihasználtuk a képességeinket, a legjobb helyen voltunk ahhoz, hogy tanuljunk, elégedetten térünk haza. Folytatjuk a munkát!”

Dana Bleckmann: „Az egyéni teljesítmény mindig együtt jár a csapatjátékkal, s ma jól játszottunk csapatként. Nem adtuk fel, még ha az elején nehézségeink is voltak, de elégedettek vagyunk.”

Danyi Gábor: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ez meg is határozta a mai teljesítményünket. Sokat cseréltünk, tudtam adni játéklehetőséget, ugyanakkor mindenki tudott pihenőt is kapni. Köszönöm az ellenfelünknek, hogy belementek, hogy feladják pályaválasztó jogukat! Egy nagyon szimpatikus felfogású csapat ellen játszottunk és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”

Eduarda Amorim: „Fontos volt, hogy tudjunk cserélni, hiszen csak két átlövőnk volt ma, de úgy gondolom, az ellenfelünk felvette a versenyt, keményen küzdöttek, amit érzek is magamon. Jó ritmusban játszottunk ma, így elégedett vagyok. Sok sikert kívánok a Dortmundnak!”