Folytatódnak klubunk bejelentései a 2021/22-es szezon játékoskeretét illetően.  A Győri Audi ETO KC Elnöksége és Dr. Bartha Csaba elnök egyaránt eltökélt, hogy továbbra is egy erős, minden célt elérni képes keretet alakítsanak ki az új szezonra. A magyar női kézilabdázás legnagyobb tehetsége, Háfra Noémi úgy döntött, hogy elfogadja a Győri Audi ETO KC ajánlatát és Győrben folytatja pályafutását. Visszatér nevelőegyesületébe Schatzl Nadine, így biztossá vált, hogy bombaerős balszélsőkkel vághat neki a Győri Audi ETO KC a következő szezonnak.

 

Újabb komoly erősítést jelenthet be csapatunk. A junior világbajnok és magyar bajnok Háfra Noémi már régóta felkeltette a győri vezetők figyelmét. „Évek óta figyeltük Noémi játékát. Egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nem csak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

 „Egyértelmű, hogy az a rendezettség és folyamatos eredményesség, ami Győrt, illetve az Audi ETO-t jellemzi vonzó a kézilabdázók számára. Véleményem szerint Háfra Noémi leigazolása egy remek döntés, hiszen az egyik legfényesebb jövő előtt álló magyar kézilabdázó döntött úgy, hogy nálunk, Győrben szeretné folytatni a pályafutását. Az Elnökség továbbra is elkötelezett, hogy ütőképes, sikeres csapatunk legyen a jövőben is. Bízom benne, hogy közösen fényes sikereket ünnepelhetünk majd Győrben.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Megtisztelő, hogy Győrbe igazolhatok nyártól. Tudom, hogy az Audi ETO-ban más helyzetben leszek, mint jelenlegi klubomban, hiszen más a koncepció. De azért lehetek jövőre a Győri Audi ETO KC játékosa, mert eddig sem ijedtem meg soha a kihívásoktól. Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen minden megteszek jelenlegi csapatomért.” – nyilatkozta Háfra Noémi.

Háfra Noémi 22 éves, junior világbajnok. 2015-ben magyar bajnoki címet nyert csapatával, valamint többször is elismerték egyéni teljesítményét. Az év junior kézilabdázója Magyarországon címet nyerte el 2017-ben és 2018-ban. Tagja volt a 2018-as junior világbajnokság All-Star csapatának és a 2018-as felnőtt Európa-bajnokság All-Star csapatának is. A 2018–2019-es és a 2019-20-as idényben is a Bajnokok Ligája-szezon legjobb fiatal játékosának választották.

 

Azt már korábban bejelentettük, hogy Fodor Csenge hosszabbított a balszélen, mára pedig az is eldőlt, hogy magyar válogatott poszttársa lesz Schatzl Nadine személyében. „Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy megpróbáljuk őt Győrbe igazolni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőtt játékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és Csenge kiemelkedően fogja megoldani. Hosszútávú, 3 éves szerződést írtunk alá.” – mondta Dr. Bartha Csaba elnök.

„Örömteli nekem és az Elnökségnek is, hogy Schatzl Nadine visszatér Győrbe. Nem csak magyar, de győri múlttal rendelkező játékosról is beszélünk. Büszke vagyok rá, hogy győri neveléssel a keretben szállhatunk versenybe a jövő szezontól kezdve. Sok fiatal győri kézilabda palántának remek példával szolgálhat ő is.” nyilatkozta Dr. Dézsi Csaba András polgármester, a klub Elnökségének tagja.

„Nagyon sok szép emlék köt Győr városához, sok tapasztalatot szereztem itt, a kézilabda alapjait az ETO-ban sajátíthattam el. Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka, de természetesen addig is mindent jelenlegi csapatom sikeréért teszek meg.” – mondta Schatzl Nadine.

Schatzl Nadine 26 éves, kétszeres magyar bajnok, 2011-ben és 2012-ben a Győri Audi ETO KC csapatával. A Magyar Kupát háromszor (2011,2012,2017) nyerte meg. 2019-ben Magyarország legjobb női kézilabdázójának választották meg.

Fotók: Kovács Anikó