A Dániában megrendezésre kerülő női kézilabda Európa-bajnokságon szereplő nemzeti válogatottak közül négy csapatban összesen tizenegy Győri Audi ETO KC játékos szerepelt. A győztes norvégok soraiban négy, az ezüstérmes franciáknál szintén négy győri zöld-fehér világklasszis járult hozzá nemzeti válogatottja sikerében. Az EB álomcsapatába két ETO játékos is bekerült. Méltán lehet büszke a Győri Audi ETO KC.
Gratulálunk játékosainknak, szeretettel várjuk vissza őket!

Nyolc éremmel térnek majd haza az Európa-Bajnokságról Győrbe klubunk játékosai. A nyolcadik alkalommal EB-győztes Norvégia nemzeti alakulatában sorra szórta a gólokat Stine Oftedal, Veronica Kristiansen és Kari Brattset Dale, a kapuban zseniálisan védett Silje Solberg, a döntő egyik legjobbja ő volt. Az ezüstérmes franciáknál Estelle Nze Minko meghatározó szerepet játszott a támadásokban, Beatrice Edwige pedig eredményesen szervezte a francia védelmet, a kapuban pedig Amandine Leynaud és Laura Glauser remekelt a torna során. A negyedik helyen végző házigazdáknál Anne Mette Hansen mutatott be zseniális bombákat. A középdöntőig jutott magyar válogatottban két szélsőnk - Faluvégi Dorottya és Lukács Viktória szépen éltek a lehetőségekkel.

„Büszkék lehetünk játékosainkra, mindenki jól szerepelt az EB- során, a győriek kulcsjátékosai voltak nemzeti csapataiknak. Nemigen hiszem, hogy van még egy ilyen eredményes klub a most véget érő Európa-bajnokságot illetően. Az EB álomcsapatában helyet kapott két világklasszisunk is, Estelle Nze Minko lett az legértékesebb játékos (MVP), Stine Oftedal pedig méltán érdemelte ki a legjobb irányítónak járó elismerést. Szívből gratulálok mindannyiuknak, és külön öröm számomra, hogy mindenkit elkerült a sérülés. A karácsonyi ünneplést és pihenőt követően mindenkit várunk vissza Győrbe, hiszen még idén folytatódnak a magyar bajnoki küzdelmek - nyilatkozta Dr. Bartha Csaba klubelnök."

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
Európa-bajnok: Norvégia 
2. Franciaország
3. Horvátország
4. Dánia
5. Oroszország
6. Hollandia
7. Németország
8. Montenegró
9. Spanyolország
10. MAGYARORSZÁG 
11. Svédország
12. Románia
13. Szerbia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Szlovénia 

Gratulálunk minden résztvevő játékosunknak, és várjuk vissza őket szeretettel!