Különleges vendéget köszönthettünk a héten Győrben. A Bajnokok Ligáját frissen megnyerő THW Kiel játékos Rune Dahmke látogatta meg párját, Stine Oftedalt. Klubunk elnöke, Dr. Bartha Csaba személyesen gratulált a játékosnak, mi pedig beszélgettünk egyet a szimpatikus kézis pár mindkét tagjával.

 

Rune, először is hatalmas gratuláció Neked! Igazán kitűnő teljesítményt nyújtottatok Kölnben, nyolc év után lett ismét BL-győztes a Kiel. Láttuk, hogy kevesen voltatok, mégis ti emelhettétek magasba a trófeát. Szerinted mi volt a siker záloga? Nagyon elfáradtatok?

Nehéz megmondani, hogy mi volt az, ami miatt mi nyertünk. Szerintem a nagyszerű csapat, ami Kielben van nagyon sokat segített, csakúgy, mint az a győzelembe vetett hit, ami egy másodpercre sem ingott meg egyikünkben sem! A döntőben egy egyszerű dolgot terveztünk el a döntőben, nem hagyhattuk a Barcelona gyors lerohanásait. Tudtunk, hogy felállt falunk ellen nehéz dolguk lesz, támadásban pedig vannak olyan minőségi játékosaink akikre biztosan számíthatunk! Nagyon sokat kivett belőlünk az a két nap, rettenetesen elfáradtam én is. Kellett pár nap mire kipihentem mindent, de már jól vagyok!

Stine, milyen érzés volt a meccseket tévében nyomon követni? Nagyon izgultál Rune-ért?

Az nem kifejezés! Extázisban voltam... az érzelmek teljes skáláját átéltem a meccsek alatt. Nagyon örültem Rune és a csapat győzelme után, kétségkívül megérdemelték!

A Kiel többször is neki futott a negyedik BL cím megszerzésének, mégis 2012 után most sikerült újra elsőnek lenni... Rune, te ezt az utat végig küzdötted a csapatban. Milyen érzés most BL győztesnek lenni?

Boldog és büszke vagyok, hogy visszaszereztük a címet! A várakozás ideje végre elmúlt, és leírhatatlan érzés, hogy elértük ezt az eredményt! 

Most akkor van pár nap szünet, ezt pedig legalább együtt tölthetitek. Ez talán a legszebb karácsonyi ajándék nektek...

A lehető legjobbkor jött ez a szünet, és valóban az, hogy együtt lehetek Stine-vel mindennél többet ér! Egyszerűen boldog vagyok, hogy most itt lehetek vele!

Egyébként Ti szoktatok kézilabdáról beszélgetni? Egymás meccseiről? Vagy ez tabu?

Nem, természetesen szoktunk kéziről is beszélni, de azért nem állandóan. Megtartjuk az egészséges egyensúlyt a kézilabda és a többi téma között. Mindenről remekül elbeszélgetünk, bőven akad közös témánk a sporton túl is.

Most már gyakorlatilag Bajnokok Ligája győztes pár vagytok! Kevesen mondhatják el ezt egymásról... Mit jelent ez nektek?

Nagyon is sokat jelent! Mindketten megnyertük a legrangosabb klub sorozatot. Ez egy igazán különleges érzés, és örömmel tölt el minket életünk végéig!

A koronavírus elleni szabályok miatt nem tudtad megnézni élőben Stinét a legutóbbi két hazai bajnoki meccsen, csak a TV-ben követhetted a találkozókat. Nem volt furcsa hogy a Győrben vagy, mégis tévén nézed a párod?

Sajnos lassan talán már mindenki kezd hozzászokni az üres csarnokokhoz, de nem jó látni ezt a tévében, sem a nézőknek, sem nekünk játékosoknak, sem a pályán. Stinét játszani látni mindig élmény, úgyhogy örültem, hogy jól ment neki a játék és nyert a csapat.

Hétfőn találkoztatok a Győri Audi ETO KC elnökével, Dr. Bartha Csabával is. Mi hangzott el a beszélgetésen?

Elnök úr gratulált Nekem saját maga, valamint a klub nevében a BL trófea megszerzéséért, és elismerését fejezte ki csapatom felé is a remek teljesítményünkért. Nagyra értékelem ezt a gesztust, megtisztelő! A két klubban sok minden közös, jelenleg például az ETO és a Kiel a legjobban a világon, de ezen túl is sok a hasonlóság a két egyesületben. Ahhoz, hogy sikereket érjünk el véleményem szerint olyan klub kell, ami több mint egy üzleti vállalkozás, több, mint egy átlagos munkahely. Nyilvánvaló számomra, hogy Elnök úr és a klub alkalmazottai rengeteg munkát végeznek, ami meg is nyilvánul az elmúlt években elért győzelmekben is!

És mik a benyomásaid a városról, Győrről?

Imádok itt lenni! Az elmúlt években többször is megfordultam Győrben és egy szeretnivaló, csodás várost ismertem meg, ahol sok a jó étterem és barátságosak az emberek. Ide mindig örömmel érkezem!

Végezetül egy kérdés a jövőtökről. Milyen terveitek vannak kézilabdában és a magánéletben?

Jelen pillanatban mindkettőnknek 2022 nyárig van érvényes szerződése a klubjával. Ezután még nem tudjuk mi fog történni. Lehet, hogy utána is még egy ideig távkapcsolatban maradunk majd a kézilabda pályafutásunk miatt, de az is biztos, hogy már mindketten nagyon várjuk már, hogy végleg összeköltözzünk és felkészüljünk a családi életre!