A Győri Audi ETO KC akadémiai négy csapatából kettő is pályára lépett 2021. első hetében. Az ifjúsági korosztály a NEKA II. ellen aratott nagy arányú győzelmet, a serdülő I. bajnokságban is sikerült megszereznie az Akadémia 2. csapatnak a pontokat a KSA Budapest ellen. A lányok edzői elégedettek a pályán nyújtott teljesítményükkel.

„Nagyon örültünk, hogy hosszú idő után mérkőzést tudtunk játszani, és kíváncsian vártam én is, hogy milyen állapotban térünk vissza a pályára – kezdte értékelését Kun Attila, az Akadémiai 1. csapat edzője –. Csapatunkban 13 pozitív eset volt eddig, és fokozatosan kellett visszaépíteni az edzésmunkába ezeket a játékosokat, és arra az állapotra hozni őket, hogy tudjanak mérkőzést játszani. Végig edzettük az ünnepek utáni időszakot, amiben még a hétvégék is benne voltak. Az edzésmunka alapján már láttam azt, hogy nem vagyunk rossz állapotban. A mérkőzésen látszott az, hogy erősebbek és gyorsabbak vagyunk ellenfelünknél attól függetlenül is, hogy ők testi fölényben voltak. Nagyon elégedett vagyok a meccsen mutatott védekezésünkkel, és az abból indított kontratámadásainkkal. Eleinte kicsit döcögött a felállt fal elleni játékunk, de aztán nagyon sok extra játékot is láthattam a lányoktól. Ha egy mondattal lehetne jellemezni a mérkőzést - úgy játszottunk, ahogy edzettünk az elmúlt időszakban. Kíváncsiak várom a folytatást, és reméljük, hogy elkerül bennünket a továbbiakban a betegség.”

Pigniczki Krisztina, a Serdülő 1. edzője szerint „a vártánál jobb eredmény született. Abban bíztunk, hogy mind fizikálisan, mind taktikailag jobbak leszünk az ellenfélnél, de ennek ellenére is meglepetést szereztek a lányok a teljesítményüket illetően. Amire készültünk, és amit gyakoroltunk, maximálisan visszakaptam a mérkőzésen. Gratulálok a csapatnak, nagyon ügyesek voltak!”

Női Ifjúsági I. osztály-Nyugat
Győri Audi ETO KC - NEKA II.: 41-16 (18-7)

Leány Serdülő I. osztály-Nyugat
Győri Audi ETO KC I. - KSA Budapest:43-20 (20-10)