A DELO WOMEN’S EHF Champions League nemzetközi versenysorozat csoportkörének 10. fordulójában nagy arányú győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a román SCM Ramnicu Valcea otthonában. A mérkőzés hozta a papírformát, meggyőző győri játékkal, stabil védelemmel, remek kapus- és jó egyéni teljesítménnyel magabiztosan nyertek az idegenben pályára lépő zöld-fehérek.

A Lukács, Oftedal, Brattset, Kristiansen, Taleska, Fodor hatossal, a kapuban Solberggel kezdett a Győri Audi ETO. Már az első támadásból gól született Kristiansennek köszönhetően, aki a félidő lefújásáig hét találatig jutott. Első perctől komolyan vette a Győr az ellenfelét, és hamar kialakította a félidőre jellemző 5-7 gólos előnyét kezdve azzal, hogy egy 3-0 ETO-sorozattal indult a találkozó. Az első húsz percben a hazai csapat alig tudott helyzeteket kialakítani a nagyon zárt győri védelemnek köszönhetően, ha lehetőséghez jutottak, akkor azonban Solberg sorra megakadályozta, hogy eredményesek legyenek. A félidő első felében mindössze öt találatig jutott a Valcea. A huszadik perc után kissé lazult a győri védelem, aminek eredményeként néhány gólhoz jutott a hazai csapat. A zöld-fehérek támadójátékára sem lehet panasz, számos szép megoldást láthatott a mérkőzést néző szurkoló. A félidő első részében sok gyors ellentámadásból szereztek gólt Lukácsék, de felállt fal ellen is születtek szép megoldások minden poszton. A félidő végeredménye: 12-19.

A második játékrész is a Győr teljes dominanciájával kezdődött. Folyamatos gólgyártással a 33. percben már 12 gól volt a különbség a két együttes között Fodor zseniális megugrásainak köszönhetően. Hamar kialakult a félidőre jellemző 13-14 gól körüli különbség, amit a győri lányok fokozni is tudtak a találkozó végére. A 36. percben Edwige lépett a pályára, aki remek védőmunkája mellett támadásban is értékes gólokat szerzett. Faluvégi és Hansen is játékba került a 38. perctől, és kapuscsere is történt Leynaud személyében, aki szintén remekül védett csakúgy, mint az előtte szerepet kapó Solberg. A keretben lévő ifista, Csekő is játéklehetőséghez jutott, első BL-góljára azonban még várni kell. A zöld-fehér védekezést és kapusteljesítményt hűen tükrözi az, hogy az ellenfél mindössze hét gólt tudott lőni harminc perc alatt. A támadójátékban folyamatosan szép megoldások születtek egyészen a mérkőzés lefújásáig. Kiütéses győzelemmel, 20-37-es végeredménnyel hagyhatta el a pályát a Győri Audi ETO KC.

Danyi Gábor: Azt azért meg kell jegyezni, hogy ez a Valcea most messze van önmagától, meccs-hiányban szenvednek, és sok a hiányzójuk is, de mindemellett meggyőzően játszottunk, és olyanok voltunk a pályán védekezésben és támadásban is, amilyenek tudunk lenni. Megpróbáltuk kihozni a legjobbat a mérkőzésből, de arra is figyelnünk kellett, hogy temérdek mérkőzés vár ránk még ebben a hónapban. Ezt a győzelmet nem szabad túlértékelni, de alábecsülni sem, el kell tenni abba a fiókban, ahová való. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ma, de menni kell tovább és készülnünk az előttünk álló feladatokra.

Fodor Csenge: Az első félidőben kicsit levittem magam a kihagyott ziccerek miatt, éppen ezért is  külön örülök, hogy sikerült javítanom a második félidőben. Éreztem az egész csapaton már a bemelegítésnél, hogy nagyon ott van mindenki fejben, és azt hoztuk a meccsen is, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt. Keményen támadott a Valcea, de tudtuk tartani magunkat, és a kapusaink is teljes extázisban védtek végig, így egy remek formát tudtunk mindannyian nyújtani.