A Győri Audi ETO KC akadémiai képzésében lévő ifjúsági és két serdülő csapata lépett pályára január 13-án. Az ifisták Mosonmagyaróvárra utaztak, és zsebeltek be két pontot, a két serdülő alakulat pedig egymás ellen mérte össze tudását.

„Kellemetlen stílusú ellenfél ellen játszottunk az elmúlt fordulóban, akik nem preferálták a gyors játékot, ezért nehéz volt játszanunk úgy, hogy ők hosszú ideig támadtak, mi meg sokkal hamarabb befejeztük támadásainkat. Kellemetlen volt számunkra a nyitott védekezésük is, amivel keveset találkozunk ebben a bajnokságban, ezért az első félidőben kerestük a hatásos taktikát és motivációt ez ellen, de a második játékrészben már jól működött az ellenük való játékunk. Nyitottabbá tettük az első félidei zárt védekezésünket, ezáltal hibákra kényszerítettük őket. Ezek után már tudtunk gyorsan játszani. Kicsi hiányérzetem a sok kihagyott tiszta helyzetünk miatt van” – értékelt Kun Attila, az ifjúsági csapat edzője.

Ruskó Katalin, a serdülő 1. csapat edzője beszámolója szerint „a mérkőzés alatt végig nagy iramot diktáltunk, ami köszönhető volt a fegyelmezett védekezésünknek és a jó kapusteljesítménynek. Mindennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.”

„Sajnos már az első félidőben eldőlt a mérkőzés a nagyobb sebességgel játszó másik csapatunk ellen. Részfeladatokat tűztünk ki, ezekből próbáltuk kihozni a legtöbbet. Nekünk ez valamennyire visszajelzés, hogy miben kell fejlődnünk, ezekből a hibákból okulva a következő mérkőzéseken előbbre tudunk lépni” – tájékoztatott Bordásné Horváth Marianna serdülő 2. edző.

Női ifjúsági I. osztályú bajnokság
2021. január 13. 17:30
Mosonmagyaróvári SC – Győri ETO KC: 18-33 (8-13)

Leány serdülő I. osztály-Nyugat
2021. január 13. 15:30
Győri ETO KC II. – Győri ETO KC I.: 18-36 (8-20)