A K&H női kézilabda liga 7. fordulójában a Boglári Akadémia-SZISE együttesét fogadta a Győri Audi ETO KC. A többnyire fiatal tehetségekből álló boglári csapat szépen tartotta magát az első félidőben, a második játékrészben azonban megmutatkozott a két csapat közötti különbség. A győri zöld-fehérek keretében három ifjú reménység is helyet kapott, sőt játékidőhöz is jutottak, amit mindhárman góllal háláltak meg.

A Győri Audi ETO KC az Amorim, Nze Minko, Edwige, Kristiansen, Görbicz, Faluvégi kezdősorral, a kapuban Glauserrel kezdte a mérkőzést. A kissé megilletődött ellenfél első találatára majdnem öt percet kellett várakozni, de aztán felbátorodtak a fiatal tehetségekből álló boglári akadémisták, akik nagyon lelkesen küzdöttek főként az első játékrészben. A győri nevelésű, kölcsönben Bogláron játszó Farkas okozott egy kis fejtörést a második félidő legelején a többszörös BL győzteseknek, egymást követően négyszer is kapuba talált. A Győri Audi ETO soraiban lehetőséget kapó fiatalok mindhárman éltek a lehetőséggel, Csekő három gólig jutott, Ogonovszky is szerzett gólt. Az életében először NBI-es mérkőzésen pályára lépő, beálló poszton játszó Világos a hozzá eljutó három labdából mindegyiket gólra váltotta. A második félidőben elfáradt a győri zöld-fehérek ellenfele, és megmutatkozott a két csapat közötti különbség. A végeredmény 43-27 lett.

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor: Számomra is nagy öröm, hogy ilyen tehetséges fiatalokkal játszhattunk, és hogy a saját utánpótlásunkból is remekül szálltak be a játékosok. Próbáltam elosztani a terhelést, hiszen egy fárasztó periódust élünk jelenleg. Gratulálok a NEKA-nak, nagyon harcosak voltak – további sok sikert kívánok a folytatásban ellenfelünknek!
Faluvégi Dorottya: Hasznos mérkőzést játszottunk ma, és amint már említésre került, külön öröm, hogy Dia, Brigi és Eszti is ki tudta venni a részét a győzelemből. Fontos elemeket tudtunk ma gyakorolni, melyek a folytatásra nézve még nagy jelentőségűek lesznek.

Boglári Akadémi-SZISE
Kiss Szilárd: Először is gratulálok a Győrnek! Nem volt kérdés a végeredmény, de az ahhoz vezető utat szerettük volna megnehezíteni, még ha nem is egyszerű egy ifjúsági csapattal a világ legjobbjai ellen bizonyítani. Voltak elemek, amik nagyon tetszettek a támadásban, ezeket kell a folytatásban tovább fejlesztenünk. Védekezésben pedig még nem tudtuk felvenni a versenyt, de nekünk mindenképp élmény volt, hogy sok magyar fiatal juthatott szerephez a találkozón.
Farkas Johanna: Szeretnék gratulálni a Győr csapatának! Fantasztikus élmény volt ismét itt kézilabdázni, egy jó tempójú mérkőzést játszottunk. A támadásban nem voltak nagyon nagy problémák, de a védekezésben még fejlődnünk kell. Természetesen nekünk nem ezt a találkozót kellett megnyernünk, a folytatásban azokra koncentrálunk.