A Győri Audi ETO KC akadémiai csapatai január utolsó hétvégéjét sikerrel zárták. Az ifjúsági és a serdülő 1. csapat Kozármislenyben aratott győzelmet, az akadémiai 3. csapat hazai pályán a Siófok ellen szerzett két pontot. Edzőik elégedettek játékosaik hétvégi teljesítményével.

Kun Attila, Akadémia 1. csoport, Ifjúsági I. osztály: „Az elmúlt hétvégén idegenben a Kozármisleny csapatával játszottunk. Hetek óta nagyon nagy hangsúly fektettünk védekezésünk hatékonyságának fejlesztésére, ezen belül is a támadó jellegű egyéni védekezést próbáltuk sulykolni. Azt hiszem, először működött úgy egy mérkőzés során ez a formáció, ahogy azt elképzeltem. Ez egy zárt védekezésből az ellenfél támadójátékának megfelelő védekezési forma. Azt hiszem, ennek hatékonyságát az első félidő eredménye jól mutatja. Játékosaim maximálisan betartották azokat az utasításokat, melyek alapján nagyon jól működtünk. Az a feladatunk, hogy ezt egy teljes mérkőzésen át hatékonyan tudjuk alkalmazni. Ehhez azonban még sok munkára van szükségünk. Nagyon örülök, hogy idegenben ilyen arányú fölénnyel tudtunk egyszerű mérkőzést játszani. Látszott a játékosokon a felszabadultság, viszont a koncentrációval a második félidőben már gondunk akadt. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.”

Női ifjúsági I. osztály-Nyugat, 14. forduló
2021.01.31. 15:30
Városi Sportcsarnok, Kozármisleny
Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC: 18-37 (5-24)

Pigniczki Krisztina, Akadémia 2. csoport, Serdülő I. osztály: „Nehéz mérkőzésre készültünk a hosszú utazás miatt. Ez szerencsére csak a kezdetekben volt jelen. Amikor megtaláltuk a mérkőzés ritmusát, remek védekezéssel és kiváló szélső játékkal komoly előnybe kerültünk. Ezt tudtuk tartani folyamatosan a mérkőzés során, aminek köszönhetően mindenki játéklehetőséghez jutott.”

Női serdülő I. osztály-Nyugat, 14. forduló
2021.01.31. 13:45
Városi Sportcsarnok, Kozármisleny
Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC: 21-28 (11-16)

Bordásné Horváth Marianna, Akadémia 2. csoport, Serdülő I. osztály: „Olyan hőfokú, harcos, fegyelmezett játékot nyújtott a csapatunk, amire nagyon büszkék lehetünk. Elhitték a lányok, hogy képesek a győzelemre. A kapusok és a mezőnyjátékosok egymást kisegítve dolgoztak. Minden taktikai feladatot betartva, egymásért küzdve, nagyon jó lövő százalékot hozva itthon tartottuk a pontokat.”

Női serdülő I. osztály-Nyugat, 11. forduló
2021.01.30. 13:00
Audi Aréna Győr
Győri Audi ETO KC – Siófok KC: 29-23 (16-9)