A K&H női kézilabda liga 10. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben a Győri Audi ETO KC. A legnagyobb magyar bajnoki rangadón a mérkőzés háromnegyed részéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően egy remek végjátékot produkálva magabiztos, hat gólos győzelmet aratott a győri zöld-fehér együttes.

Az Nze Minko, Lukács, Kristiansen, Brattset, Oftedal, Fodor, Solberg kezdősorral, Amorim nélkül támadott a mérkőzés legelején a Győri Audi ETO. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, és jó idegig uralták is a pályát Nze Minkoék. Labdaszerzésekkel, üres kapus gólokkal és remek Solberg hárításokkal a félidő felénél 9-5-re is vezetett a Győr. A 23. percre azonban lefaragta hátrányát a Ferencváros egy emberelőnyös helyzetet is kihasználva. Onnan folyamatosan felváltva peregtek a gólok, és egy hatalmas ziccer védésével mentette döntetlenre Solberg a félidő eredményt az utolsó másodpercben. 14-14 eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőbe

A második félidőben a fővárosi csapat kezdte el a gólgyártást, és egy negyed órán át felváltva peregtek a gólok, de jellemzően a Győr ment az eredmény után. A 46. percben vették át a vezetést Görbiczék először a játékrész során, és innen már nem engedték ki a kezükből a vezetést. Innen fokozatosan növelve az előnyüket telt a mérkőzés utolsó szakasza remek Leynaud hárításokkal, fegyelmezett védekezéssel, és gyors ellentámadásokkal. tűzdelve Az utolsó másodpercben egy hatalmas Hansen bombával alakult ki a hat gólos különbségű győzelem. 33-27-re nyert a Győri Audi ETO.

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor: Az egész mérkőzésen azt láttam, hogy kiváló teljesítményt nyújtottunk. Nem tudtunk annyit futni, amennyit szeretnénk, hiszen kevesen voltunk és sűrű sorozat közepén. Az egyéni teljesítményünk, főleg a kapuban, amikor kellett, nagyon hasznos volt. Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak! Nagyon sok mérkőzés van még előttünk, de szerencsére az ilyen mérkőzések csak előre viszik a magyar kézilabdát.
Anne Mette Hansen: Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésre kell számítanunk, és nagyon jó formában is érkeztek hozzánk ellenfeleink, úgyhogy úgy készültünk természetesen, hogy 60 percig kell harcolnunk. A második félidőben, a mérkőzés végjátékában a védekezésünk játszotta a kulcsszerepet. 

FTC-Rail Cargo Hungaria
Elek Gábor: Először is gratulálok az ETO-nak! Azt gondolom, a mai mérkőzésen az ellenfelünk tudta hozni a minőségi szélsőjátékot, mi ebben elmaradtunk, és a végére a támadójátékunkat is felőrölték. Nagyon sok hibát vétettünk, és ha nagy álmaink vannak, hogy egy ilyen csapat otthonában szeretnénk nyerni, akkor ezt nem engedhetjük meg magunknak.
Emily Bölk: Úgy gondolom, a 45. percig nagyon jó munkát végeztünk, bátran játszottunk és kemény védekezéssel találta magát szembe az ellenfelünk. Szerettünk volna élni a lehetőségeinkkel, és szomorú vagyok, hogy a végére nem sikerült megvalósítanunk a kezdeti jó játékot, de összességében nem volt rossz mérkőzés. 

Eduarda Amorim nélkül állt ki a Ferencváros ellen a Győri Audi ETO. A világkalsszis balátlövő kisebb sérüléssel küzd. „Pár nappal ezelőtt edzésén sérült meg bal vádlija. A primér vizsgálatok során felmerült az Achilles ín-izom átmenet sérülése, panaszai jelentősek voltak. Ultrahangos, majd a probléma tisztázása miatt MRI vizsgálatot végeztünk. Szerencsére egy könnyű, mikroszakadással járó húzódásos sérülése van, reményeink szerint pár hét múlva ismét pályára léphet.” -nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.