DELO WOMEN’S EHF Champions League csoportkör 14. fordulójában szoros első félidőt, remek második játékrészt követően hét gólos győzelemmel nyert a Győri Audi ETO KC a CSZKA Moszkva ellen. Csoportelsőként, 14 mérkőzést veretlenül hozva zárják a győriek a BL első időszakát, és megőrizték az immáron 51. mérkőzése tartó veretlenségüket. A találkozó legjobb játékosa Stine Oftedal lett.

A találkozót a Görbicz, Kristiansen, Brattset, Nze Minko, Lukács, védekezésben Edwige - támadásban Oftedal sorral kezdte Danyi Gábor, a kapuban Leynaud kezdett, aki értékes védésekkel járult hozzá, hogy csapata előnnyel vonulhatott az öltözőbe az első félidőt követően. A játékrész első felében a Győr vezette a találkozót egy-két gólos előnnyel, a 16. percben azonban kiegyenlített a Moszkva. Ezután egy tizenkét perces periódusban a hazaiak szaladtak az eredmény után úgy, hogy felváltva estek a gólok, nem tudta átvenni a vezetést az Audi ETO egyészen a 28. percig, amikor Lukács ötödik találatának köszönhetően meglépett eggyel. Nem tartott sokáig azonban a zöld-fehérek öröme, mert azonnal érkezett az orosz válasz. A lefújás előtt egy perccel büntetőhöz jutott az ETO, amit Görbicz értékesített, ezzel ismét előnybe kerültek a hazaiak. Az utolsó támadás a Moszkváé volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel, a félidő végére maradt az egy gólos győri vezetés, 14-13 állással ért véget a játékrész.

A második játékrészben nem adott esélyt a Győr a Moszkvának, végig dominálták a harminc percet a zöld-fehérek. Fokozatosan növelték előnyüket, a 35. percben produkáltak Oftedalék egy 5-0-s szériát, aminek köszönhetően már hat gól volt a két csapat közötti gólkülönbség a Győr javára. A továbbiakban még az Audi ETO örülhetett két emberelőnyös helyzetnek és egy büntetőnek is, ami eredményeként  az 52. percben már tíz volt közte. Ez akkora fölénynek számított, hogy egy kisebb ETO hullámvölgyet sem tudtak annyira kihasználni a vendégek, hogy veszélyeztették volna a hazaiak győzelmét. A lefújásig igyekeztek az oroszok lefaragni a különbséget, ami a legvégére mindössze hét gólra sikeredett. A végeredmény 31-24 lett -  csoportelsőként folytathatja a BL-menetelést a Győri Audi ETO KC, és a BL veretlensége immáron 51. mérkőzésnél tart.

Az EHF ezt a találkozót választotta a forduló mérkőzésének, azaz a Match Of The Week-nek (MOTW), ez alkalomból a mérkőzés legjobbjának választott játékos díjban részesül. A hat gólig jutó Stine Oftedal érdemelte ki ezt az elismerést. 

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor: "Először is gratulálok a Moszkvának, hiszen nagyon kemény meccset játszottunk ellenük. Azzal is tisztában vagyunk, hogy számos nehézséggel meg kellett küzdenie ellenfelünknek, fárasztó utazáson vannak túl, és fontos játékosai is hiányoztak. Most mi voltunk az eredményesebbek, főleg a második játékrészben, de egy remek mérkőzést játszottunk. A második félidőben a támadásunk és a védekezésünk is végig jól működött."

Lukács Viktória: "Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Az első félidő nagyon kemény volt, nagyon jól játszott a Moszkva. De a védekezésünk kemény  és fegyelmezett volt végig, nagyon összeállt az utolsó néhány mérkőzésen, és ezért jöttek a könnyebb gólok is, ez volt a kulcs a mai győzelemhez. Egy nagyon jó csapattól találkozhattunk, és úgy gondolom, hogy a Final4-ban összeakadhatunk még."

CSZKA Moszkva
Jan Leslie Lund: "Először is szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez. Két ellentétes félidőt láthattunk itt a mérkőzésen, a teljes játékidőt, a hatvan percet nézve az ETO bizonyult ma jobbnak. Nem volt kérdés, hogy ma nem győzhetünk. Igazából nem tudok az eredmény ellen semmi kifogást mondani, mert a jobb csapat nyert. A második félidőben sokat hibáztunk, és az ETO dominált. Ebből tanulnunk kell, és ha ez sikerül, izgalmas és értékes folytatás állhat előttünk."

Kathrine Heindahl: "Az első felidő kiegyensúlyozott volt, sokat futottunk. A második játékrészben azonban nagyon szenvedtünk és sokat hibáztunk, és engedtük, hogy a Győr azt játssza, miben nagyon jó, és gyors gólokat kaptunk. Egyetértek az edzőnkkel, hogy ha tudunk tanulni a hibáinkból, akkor sokat léphetünk előre, és remélem, találkozhatunk még velük. Gratulálok győzelemhez, igazi topcsapatként játszott ma az ETO."