A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként lépett pályára a Győri Audi ETO KC. A zöld-fehérek nem hagytak kétséget afelől, ki diktál ezen a mérkőzésen. A végén csak a gólarány volt kérdéses.

Glauser kezdett a kapuban, támadásban pedig a Görbicz-Hansen-Edwige-Oftedal-Minko-Faluvégi hatosnak szavazott bizalmat Danyi Gábor vezetőedző. Az első gólt az ETO szerezte, majd a NEKA-n kölcsönben szereplő Farkas Johanna egalizált. Farkas vezetéshez is juttathatta volna a hazaiakat, de második büntetőjét kivédte Glauser. Faluvégi, Oftedal és Görbicz góljaival 7 perc után 4-1-re vezetett a Győr. A 12. percben érkezett az első hazai időkérés 7-1-es győri vezetésnél. A második hazai találat a 14. perc végén született. Mindkét védelem jól muzsikált a mérkőzés elején, a huszadik percben szerezték a vendégek 10. góljukat (10-4). Aztán elkezdtek “potyogni” a találatok, a 28. percben már 10 gól volt az előny az ETO oldalán (8-18), félidőben pedig 8-20 állt az eredményjelzőn.

Solberg érkezett a második félidőre a győri kapuba, valamint beállt Csekő és Edwige is. A 40. perc elején, 25-10-es győri vezetésnél jött a hazaiak utolsó időkérése. Újabb tíz perc elteltével már 30-14 állt az eredményjelzőn. Az 58. percben már a közte 20 gól is összejött (16-36), végül 38-19-re győzött a Győri Audi ETO a NEKA otthonában.

Danyi Gábor: „Előszöri is azzal kezdeném, hogy mindig örömmel jövünk ide, nem egyszer itt kezdtük a NEKA-n a felkészülési időszakunkat. Nyilvánvaló, hogy ezt a mai mérkőzésen félretettük. Nekünk ebben a periódusban, amiben vagyunk, sok nemzetközi és bajnoki mérkőzéssel az eredményesség mellett fontos szempont, hogy mindenkinek kellő játékperceket, ill. pihenést tudjak adni. Ez most sikerült. A NEKA fiatalok nagyon szimpatikus, jó játékot produkáltak, mi pedig igyekeztük a saját játékunkat játszani, mint mindig. A nagy gólkülönbség ellenére nem vagyok azonban elégedett a helyzetkihasználásunkkal, de a többi megbeszélt elemet teljesítette a csapat.”

Silje Solberg: „Minden mérkőzés egyformán fontos számunkra. Gyakorolnunk kellett a játékunkat, és egy ilyen mérkőzésen jól tudunk készülni a nehezebb találkozókra. Azt gondolom, hogy a védekezésünk nagyon jó volt, és főleg középen jól sikerült megoldanunk azt, amit megbeszéltünk. Mindkét félidőben tudtunk sokat futni, és könnyű helyzeteket kidolgozni. Az első félidőben azonban sokat hibáztunk, ezért gratulálok is az ellenfélnek, megnehezítették rendesen a dolgunkat. Köszönjük szépen ezt a remek mérkőzést.”