A K&H női kézilabda liga 14. fordulójában a Kisvárda Master Good SE vendégeként lépett pályára a Győri Audi ETO KC. A találkozón megmutatkozott a két csapat közötti különbség már a kezdő sípszó elhangzásától. Az első félidőben 5 gólon tartotta ellenfelét a Győr a szokásos kemény védekezése és mögötte Solbergnek köszönhető remek kapusteljesítménye miatt. A második játékrész sem mutatott más képet, Glauser a kapuban remekelt, a védőfalon eredményesen mindössze hét alaklommal hatolt át az ellenfél, támadásban pedig végig tartották a Rába-partiak a tempót, aminek eredményeként majdnem negyven találatot szereztek Ofedalék.

Egyértelműen a Győri Audi ETO KC diktálta az iramot a találkozó első percétől. Nem igen engedte ellenfelét a kapu közelébe, és a gyors helyzetek kialakítását is megakadályozta remek védőmunkájával. Az mérkőzés első harminc percében mindössze öt találatig jutott a Kisvárda. A Győr sem szerzett túl sok gól, a huszadik percet követően egy csaknem nyolc perces ETO gólcsend következett, amit azonban nem tudott a hazai alakulat kihasználni, hogy felzárkózzanak a Rába-partiakhoz, ennyi idő alatt mindössze egyszer találtak a Solberg által védett kapuba. A gól nélküli győri időszakot Brattset szakította meg egy szép találattal a 28. perc elején, aztán még egy győri gól következett, és kialakult a félidő végeredménye, 5-15 állás.

Öt győri góllal kezdődött a második félidő. Az ötödik perc legvégén talált a Kisvárda először a győri kapuba, amire azonnal érkezett azonban a válasz a másik oldalon. Glauser ziccer hárítása után gyors góllal büntetett az ETO. Egy 7-1-es szériát követően érkezett is a hazaiak időkérése. A 44. perc elején húszra növelte a két csapat közötti különbséget a Győr, amit Oftedal azonnal még tovább tetézett. Majd másodpercre pontosan a félidő felénél Lukács megdobta a 30. ETO gólt. Galuser hetest és annak kipattanóját is védte a többi sorozatos hárítása mellett. 10. gólját az 50. percben szerezte a Várda hétméteresből, aztán ismét egy büntetőből voltak eredményesek. A mérkőzésen mindössze egy tucatnyi gól kapott a Győri Audi ETO, aki huszonöt találattal többször talált a Kisvárda kapujába. A végeredmény 12-38 lett.

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor
: „Nagyon komolyan vettük a mérkőzést megtisztelve ezzel a hazai csapatot. Nagyon szigorú és jó védekezést tudtunk a mérkőzés elejétől produkálni, nem csupán egy félidő időtartamban, hanem hatvan percen keresztül, és ráadásul mindkét kapusunk hozzá tudott még ehhez tenni remek teljesítménnyel, és ebből játszottuk azt, amit mi tudunk, ami jellemző ránk. Azt hozzáteszem, messze nincs ekkora különbség a két csapat között, otthon Győrben egy ennél sokkal szorosabb mérkőzést játszottunk. Nagyon tisztelem a Kisvárdán zajló edzői munkát. Nekik mások a céljaik, mást szeretnének elérni, amihez további sok sikert kívánok.”
Faluvégi Dorottya: „Én is különösen a védekezésünknek örülök, illetve annak, hogy egy ilyen hosszú út után fel tudtunk pörögni, és rá tudtunk hangolódni a mérkőzésre. Bízom abban, hogy ezt a védekezést meg tudjuk tartani a következő fordulókra, kiemelt hangsúllyal az elkövetkezendő BL találkozókra, mert ez az, amiből mi építkezni tudunk.”

Kisvárda Master Good SE
Bakó Botond
: „Gratulálok a Győrnek. Azt gondolom, hogy nagyon nagyon jól játszottak, és nyilván csalódottak lehetünk, mert az elvárt szint alatt kézilabdáztunk. Támadásban teljesen hiányzott a kreativitás, az átütő erő, a sebesség. Az előző fordulókban nyertünk mérkőzéseket, és abban bíztam, hogy egy picit lendületesebben és felszabadultabban fogunk a Győr ellen játszani. Sajnos ezt nem tudtuk megvalósítani, és azt gondolom, senki ellen nem engedhetjük meg, hogy ennyire rosszul kézilabdázzunk. A világ legjobbja ellen is ennél jobb teljesítményre van szükség. Önkritikát kell gyakorolnunk, nem azért edzünk és küzdünk, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk. Sok sikert kívánok az ETO-nak a BL-ben!”
Mátéfi Dalma: „Én is gratulálok a Győr csapatának. Sajnos sem védekezésben sem támadásban nem találtuk az ellenszert. Volt egy pozitív periódusunk az első félidőben, de ennek ellenére papírforma szerint alakult a mérkőzés, de nem lehetünk elégedettek. Ez a teljesítmény nem lesz elég a következő fordulókra. Azokra kell a továbbiakban koncentrálnunk.”