A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában Békéscsaba ellenfeleként lépett pályára a Győri Audi ETO KC. A mérkőzésen végig olajozottan működött a szokásos kemény ETO-védelem, a második félidőben a nagyobb tempóra kapcsoló Győr fokozatosan növelte előnyét - a végén több mint húsz gólos előnnyel aratott nagy arányú győzelmet az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen.

Fehér mezben kezdte a mérkőzésen a támadást a Győri Audi ETO KC a Lukács, Nze Minko, Brattset, Kristiansen, Fodor, Oftedal és Leynaud kezdővel. A Békéscsaba csapatát időlegesen Fábián Csaba irányította, ugyanis Vida Gábor vezetőedző karanténba kényszerült. Hetessel indított a hazai csapat, de alig két percet kellett várni arra, hogy átvegye a vezetést a Győr, amit aztán már kétséget kizáróan ki sem engedett a kezéből. Az első tíz-tizenkét percben elég jól tartotta magát a Békéscsaba, igyekezett zárkózni az ETO mögé. A tizedik perctől azonban rákapcsolt az ETO, és fokozatosan növelte előnyét. A hazaiak egyre többször belehibáztak, és ha az egyébként kemény vendég védőfalon át is verekedték magukat, a kapuban ott állt Leynaud, aki eredményesen állta a sarat. A zöld-fehéreknél a szélsőjáték a szokottnál is gólgazdagabb volt, Fodor öt, míg Lukács három gólig jutott. Amorim is pályára lépett felépülve könnyebb sérüléséből, és rögtön az első támadásban góllal mutatkozott be, aztán hozzátett még egyet. A közte tízet már a félidő 20. percében elérte a Győri ETO, aztán igyekeztek még a vendégek, de a végére ismét kialakult a félidőre jellemző legnagyobb különbség, és 11-21 állással vonulhattak a csapatok pihenőre a lefújást követően.

A második játékrészben kapust váltott a Győri Audi ETO, Glauser védte ezúttal a hálót végig jó teljesítménnyel. A győri védőfal még olajozottabban működött, rendre passzívig jutott a Békéscsaba, kevés kísérletük jutott el a kapuig. Támadójátékban is nagyobb fokozatra kapcsolat ebben a harminc percben a BL-győztes, sorra mutatott be gyors lerohanásokat, indításokat eredménnyel. A szélsők jó játékát a Lukács helyett belépő Faluvégi csak tetézte, egy félidő alatt hét gólig jutott. Amorim ebben a játékrészben is pályára lépett, amit azonnal góllal jelzett, és ezúttal még kettővel toldotta meg. A zöld-fehér keretben helyet kapó két akadémista is játéklehetőséghez jutott, így látható volt Csekő és Ogonovszky is a pályán. Fokozatosan nőtt a győri előny, a mérkőzés lefújásakor huszonegy góllal több találattal rendelkezett a Rába-parti együttes ellenfeléhez képest. Nagy arányú győzelmet aratva, 41-20-ra megnyerte mérkőzését az idegenben pályára lépő Győri Audi ETO KC.

Danyi Gábor: "Ma nem koncentrált annyira a csapat, mint amennyire megszokhattunk az elmúlt mérkőzések alkalmával. Mindezek mellett megérdemelten arattunk nagy arányú győzelmet. A mögöttünk lévő időszakot tekintve dícséret illeti a csapatot."

Forodor Csenge: "Érződött a csapaton a hosszú utazásokkal teli hétvége, nem voltunk olyan koncentráltak, amilyenek lehettünk volna. De megoldottuk, és leginkább a hétvégére kell készülnünk. Várjuk a jól megérdemelt regenerációt. Remélem, a Békéscsaba bent marad a bajnokságban, további sikereket kívánok nekik."