A DELO WOMEN’S EHF Champions League nyolcaddöntőjének első fordulójában csapatunk a német Bietigheim otthonába utazott. Danyi Gábor együttese magabiztosan kezdte az idegenbeli találkozót, s hamar meggyőző előnyre tett szert. A félidei tízgólos különbséget fehér mezes lányaink tudták tovább növelni a második játékrészben, mely végül 17-re nőtt.
Végeredmény: 20-37

A kezdéshez csapatunk a Görbicz, Kristiansen, Oftedal, Nze-Minko, Brattset, Faluvégi felállásban sorakozott fel a félpályához, a kapuban Solberg foglalt helyet.
Közel három perc elteltével született meg a találkozó első gólja Kristiansennek köszönhetően (0-1), majd Brattset harcolt ki büntetőt, amit Görbicz értékesített (0-2). Naidzinavicius Oftedallal szemben történő szabálytalankodásáért begyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását. Görbicz szélről volt eredményes, majd Oftedal, Berger és Kristiansen csatlakozott hozzá gólgyártásban – a hazai együttes kilenc perc elteltével tudott először találatot szerezni. Ötgólos győri vezetésnél időt kért a Bietigheim vezetőedzője, ám Nze-Minko és Faluvégi jóvoltából továbbra is ott folytattuk, ahol abbahagytuk, s az első játékrész felénél járva már nyolcra (2-10) duzzadt az előnyünk. Kristiansen duplázott, majd Kudlacz-Glos és Berger szépített. A folytatásban próbált felzárkózni a német csapat, ám fehér mezes lányaink – pályára került Amorim és Hansen is – rendre válaszolni tudtak, s Solberg is remekül csatlakozott be a védelem biztosításába. Faluvégi remek helyzetkihasználásainak köszönhetően ismét tíz volt közte, míg az utolsó percekben Naidzinavicius, Oftedal, Kudlacz-Glos és Kristiansen góljainak, valamint Solberg utolsó másodpercekben történő hárításának köszönhetően maradt is a meggyőző előny a kezünkben (8-18).
Félidei eredmény: 8-18

Danyi Gábor cserét eszközölt a széleken, a második harminc percre pályára került Lukács és Fodor is. Fodor gyorsan meg is hálálta a bizalmat, klasszikus szélső góljával indult a második félidő (8-19). Edwige beállóból talált be, majd begyűjtött egy kétperces kiállítást védekezésben, így a 34. percben emberhátrányba kerültünk. Kristiansen és Kudlacz-Glos, majd Berger és Fodor volt eredményes (10-22). A 39. percben Glauser érkezett a kapunkba egy hétméteres erejéig, azonban nem tudta hatástalanítani Naidzinavicius kísérletét. Snelder lerohanásgóljával a 40. percbe lépve tízre zárkózott a fekete mezes német együttes, ám Brattsetnek köszönhetően hamarosan ismét nőtt az előnyünk (12-23). Solberg parádés védést mutatott be Snelder ejtésével szemben, Nze-Minko lerohanásból, majd gyors labdajáratást követően ziccerből járt sikerrel (12-25) – mindezzel kikényszerítve a hazaiak újabb időkérését. Maidhof faragott a hátrányból, azonban Oftedal kiharcolt hétméteresét Görbicz ismét magabiztosan értékesítette (13-26). Maidhof góljára Brattset-dupla érkezett válaszul, majd Schulze is feliratkozott a gólszerzők listájára (15-28). Az 50. percben Glauser foglalta el helyét a kapunkban – remekül indította is Fodort. Néhány újabb győri találatot követően, 17-32-nél a hazai csapat utolsó időkérési lehetőségét is felhasználta, mikor már csak bő 6 perc volt hátra. Hansen bombázott a német kapuba, majd Görbicz biztos kézzel értékesítette az újonnan kiharcolt hétméterest. Glauser szép védésekkel szállt be, ezzel is megnehezítve a hazaiak dolgát, s végül magabiztos, 17 gólos győzelemmel zártuk a küzdelmet (20-37).
Végeredmény: 20-37

Danyi Gábor: A Bietigheim nem mutatta ma a legjobbját, de azért úgy gondolom, az, hogy sikerült idegenben ilyen magabiztos teljesítményt nyújtanunk, az mindenképp dicséretes. Az ilyen találkozók alkalmával próbáljuk saját magunkat építeni és a saját játékunkat fejleszteni, javítani, ill. a hibáink csökkentése szintén egy fontos cél.