Véglegessé vált két fiatal tehetségünk jövője. Pál Tamara együtt fog szerepelni a 2021/22-es szezonban Kürthi Laurával az MTK csapatában. A két játékos továbbra is a Győri Audi ETO KC kötelékébe tartozik, a következő szezonban kölcsönben szerepelnek a kék-fehér egyesületnél.

 

Azt már korábban bejelentette egyesületünk, hogy végleges a következő szezon játékoskerete, de a klub fiatal tehetséges játékosainak jövője még nem zárult le teljesen. Mára az is eldőlt, hogy az MTK-ban jelenleg is kölcsönben szereplő, fantasztikus szezont futó Pál Tamara újabb egy évet tölt jelenlegi állomáshelyén. De nem ő lesz az egyetlen győri kölcsönjátékos, hiszen a jelen szezonban betegség miatt kevesebb szerephez jutó Kürthi Laura is csatlakozik a következő szezontól az MTK keretéhez.

“Biztos vagyok benne, hogy Tamara és Laura jó helyre kerültek. Golovin Vlagyimir irányításával minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy fiatal sportolóink tovább fejlődjenek. Pál Tamara látványosan lépett szintet idén, az MTK kulcsembere lett, ráadásul a góllövő listát is vezeti jelenleg. Az ő fejlődése is megerősített abban, hogy Kürthi Laura is sokat tanulhat majd az MTK-ban. Bízom benne, hogy mindketten profitálnak a következő szezon során is a kölcsönadásból.” -nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök

Pál Tamara több mérkőzésen is szerepelt korábban a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatában, a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott és gól is lőtt a sorozatban. 2017-ben az EYOF, 2019-ben a Junior Európa bajnokságot nyerte meg a magyar válogatott tagjaként. Tamara jelenleg is az MTK-ban szerepel és vezeti a felnőtt női kézilabda bajnokság góllövőlistáját.

Kürthi Laura győri nevelésű játékos, először szerepel majd nyártól karriere során más egyesületben. Ő is bemutatkozott már a felnőtt csapatban, és a BL-ben is, a Dortmund ellen gólt is szerzett. Laura tagja volt az Ifjúsági EB-n aranyérmet nyert magyar válogatottnak, és az All-Star csapatba is megválasztották.