A DELO WOMEN’S EHF Champions League nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bietigheim csapatát fogadta otthonában a Győri Audi ETO KC. Mindkét fordulót győzelemmel zárták a győri zöld-fehérek összesítésben 21 gólos különbséggel, ami azt jelenti, hogy magabiztos fölénnyel jutottak tovább Görbiczék a 2020/21-es szezon európai top klubkézilabda versenysorozat negyeddöntőjébe, aminek első fordulójára április első hétvégéjén kerül sor.

A Kristiansen, Brattset, Oftedal, Nze Minko, Lukács, Fodor, a kapuban Leynaud kezdősorral kezdte támadásban a mérkőzést a Győri Audi ETO KC. Az első adandó alkalommal Oftedal bejátszását Brattset értékesítette, majd egy Nze Minko góllal és Görbicz hetesével kezdődött a hazai csapat gólgyártása. A német ellenfél a 4. percben talált először a Leynaud által védett kapuba, majd további öt percet kellett várni a következő német gólra, amíg a győriek már hétnél tartottak. Ezt követően két gólra felzárkózott a Bietigheim, és a félidő lefújásáig nagyjából felváltva estek a gólok úgy, hogy maximum három volt közte. A hazai csapat nem rohant, sokkal inkább felállt fal ellen dolgozták ki helyzeteiket Oftedalék, amit a zártan működő német védelem több alkalommal sikeresen meghiúsított. A Bietigheim jól tartotta a tempót, különösen a félidő második felében, és nem hagyta, hogy az Audi ETO megugorjon két-három gólnál többel, és a lefújáskor is ennyi különbség állt az eredményjelzőn, 19-16-tal vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt is a Győr kezdte jobban Edwige és Kristiansen góljainak, valamint a zöld-fehér kapuban Solbergnek köszönhetően, aki sorozatosan hárította a németek próbálkozásait. A 33. percben már öt volt a gólkülönbség, annyi, mint az első félidő eleje során. A 35. perc legvégén esett meg az első német találat ebben a játékrészben. Faluvégi egy szép góllal mutatkozott be a 37. percben. Nze Minko lerohanásával először volt hat a különbség a 38. percben. A második félidő első felében jellemzően öt-hat gólkülönbséggel haladt a mérkőzés. Az utolsó 10 percben többször is három-négy gólért támadhatott a Bietigheim, de Solberg sorra megakadályozta mindezt. A lefújás előtt öt perccel született meg a 30. győri találat Brattset egy gyors lerohanásának köszönhetően. Ezután szépített még egyet a német csapat, majd Edwige válaszolt, de a németek újra eredményesek tudtak lenni, ekkor négy góllal vezetett a Győri Audi ETO. Az 58. percben Görbicz szélről betalált még, amit egy Bietigheim gól követett. A mérkőzés utolsó percében a Győr támadhatott, de eredménytelenül, majd Nze Minko labdát szerzett, amit elvétett – nem esett már gól. 32-28 lett a végeredmény. A két mérkőzés összesítését tekintve 21 góllal nyerte a nyolcaddöntőt a Győri Audi ETO KC, és jutott tovább a Bajnokok Ligája versenysorozat következő etapjába, aminek első fordulójára április első hétvégén kerül sor.

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor
: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak! Az első mérkőzés jelentősen más volt, mint a mai, de tudtam, hogy a Bietigheim jobb teljesítményre képes, mint akkor – ezt ma meg is mutatták. A pozíciós játékból és ellentámadásból is rendkívül eredményesek tudtak lenni. Úgy gondolom, ők egy nagyon erős csapat, akiknek jövőre is a BL-ben a helyük.
Silje Solberg: A múlt heti mérkőzés teljesen más volt, mint a mai, de tudtuk, hogy egy remek ellenféllel állunk szemben, amelyben rengeteg válogatott játékos szerepel. Tisztában voltunk vele, hogy nem számíthatunk ma könnyű meccsre, de természetesen örülök a győzelemnek és annak, hogy a legjobb nyolc között vagyunk.

SG BBM Bietigheim
Markus Gaugisch
: Először is szeretnék gratulálni a Győr csapatának, és további sok sikert kívánok nekik a folytatásban. A múlt heti mérkőzés után össze kellett szednünk magunkat, hiszen a 17 gólos vereség elgondolkodtatott bennünket, azonban már a hét közben megrendezésre került német bajnokin sokkal inkább hasonlított a játékunk az igazi arcunkhoz. Tudtuk, hogy lehetetlen, hogy 18 góllal nyerjünk a Győr otthonában, de úgy gondolom, sokkal jobban teljesítettünk ma. Remélem, a következő szezonban is szerepelhetünk a BL-ben, de úgy gondolom, elégedetten köszönhetünk most el.
Karolina Kudlacz-Gloc: Szeretnék gratulálni a Győrnek, és azt is hozzátenném, hogy az egyik legnagyobb szurkolójuk vagyok. Mindig követem a mérkőzéseiket és figyelemmel kísérem, ahogy játszanak – fantasztikusak! Meg akartuk ma mutatni, hogy tudunk kézilabdázni, amit úgy gondolok, sikerült is, és remélem, hogy a jövőben is szerepelni tudunk a BL-ben!