A norvég női kézilabda válogatottban négy Győri Audi ETO KC játékos is szerepel, akik – a magyarhoz hasonlóan – olimpiai kvalifikációs tornán vettek részt a hétvégén. Két nehéz ellenféllel kellett megvívniuk Silje Solbergéknek a csatát - Montenegró és Románia ellen szálltak harcba. Az első találkozót elvesztették Montenegró ellen, ezt követően a románokat öt góllal verték meg, majd még egy kis matematikai izgalom is várt Kari Brattset csapatára, ugyanis a harmadik mérkőzésen román győzelemnek kellett születnie, de nem többel, mint öt góllal. Végül ez is összejött, így a Győri Audi ETO norvég idegenlégiósai is boldogan térhettek vissza klubcsapatukhoz, és folytathatják a küzdelmet a legmagasabb célok eléréséért.

Silje Solberg az alábbiak szerint értékelte a selejtező tornát: „Mindkét mérkőzés nehéz volt, két nagyon jó ellenféllel. Igazán jól indultunk Montenegró ellen, azonban nem találtuk meg a legjobb formánkat, és végül 5 gólos vereséget szenvedtünk. Ezután mentálisan kellett nagyon felkészülnünk, és össze kellett még jobban kovácsolódnunk, mert tudtuk, hogy Románia ellen legalább 5-tel nyernünk kell a továbbjutáshoz. A montenegrói csalódás után azonban igazi harci kedvet találtunk, és a románok ellen megmutattuk igazi arcunkat. Nem tudtunk azonban felhőtlenül örülni, mert még a harmadik mérkőzéstől is függött, hogy megvehetjük-e a jegyünket Tokióba. Az, hogy így alakult, a szerencsénknek is betudható, mindkét ellenfelünk nagyon erős volt a csoportunkban, jó kézilabdát játszanak, de nagyon örülök, hogy mi lehetünk ott az ötkarikás játékokon.”

Kari Brattset még kiegészítette csapattársa beszámolóját: „Nagyon kemény ellenfelek ellen kellett a kvalifikáción részt vennünk, Montenegró és Románia is két erős csapat. Az első mérkőzésen, Montenegró ellen a játékunk egyik aspektusa sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A védekezésben nem voltunk ott, és emiatt nagyon küzdöttünk a gólokért. Szerencsére a Románok ellen sokat sikerült javulnunk, keményen küzdöttünk, és egy jó mérkőzést játszottunk egy erős ellenfél ellen. Boldogok vagyunk, hogy végül a megfogalmazott céljainkat elértük, igaz nagy harcok és izgalmak árán ugyan, de ott lehetünk nyáron Tókióban!”