A DELO WOMEN’S EHF Champions League negyeddöntőjének első fordulójában Győri Audi ETO KC a Buducnost csapata ellen lépett pályára. A montenegrói Moraca Sport Centre-ben a találkozót első perctől kezdve a zöld-fehérek uralták. Az első játékrész végén már öt góllal vezettek a Rába-partiak és az utolsó harminc percben pedig magasabb fokozatra kapcsoltak a lányok és magabiztos tizenegy gólos, 19-30-as győzelmet aratott együttesünk.

Az idei versenykiírásban már harmadszorra találkozott egymással a két együttes. Novemberben és januárban is öt-öt góllal tudott győzni csapatunk a montenegróiak ellen.

A Görbicz, Kristiansen, Brattset, Edwige, Nze Minko, Lukács és a kapuban Leynaud felállással kezdte meg a találkozót együttesünk, ahol már rögtön az elején Kristiansen és Nze Minko találatával két gólos előnyre tettek szert a győri lányok. A hazaiaknak csak a negyedik percben sikerült először betalálni az egész játékrész alatt remekül védő Leynaud kapujába. Tíz perc elteltével már négy góllal, 3-7-re vezettek Oftedalék és a félidő folyamán folyamatosan tartották előnyüket a zöld-fehérek. Bár az utolsó tíz percre fordulva egy gólra felzárkóztak a montenegrói hölgyek, de Lukács két fontos találatának köszönhetően újra három gól volt csapatunk előnye. (9-12) A véghajrában egy 4-0-s szériának köszönhetően már hat találat is volt a két együttes között, de egy időntúli hétmétereressel öt gólra tudott felzárkózni a kék mezes hazaiak. (11-16)

A második harminc perc egy Brattset kezdődobással indult, de a félidő első találatát a hazaiak szerezték. Ám gyorsan jött a válasz Oftedaltól, aki egymás után kétszer vette Arenhart kapuját. Ezután is folytatódott a gólgyártási kedv és a tizenötödik percben Görbicz találatával tíz góllal, 14-24-re vezetett csapatunk. Negyedóra elteltével csak háromszor tudták bevenni a több, mint ötven százalékkal védő Leynaud kapuját a montenegróiak. Egy hat gólos győri periódus után csak az ötvenkettedik percben találtak be újra a hazaiak. A mérkőzés hajrájára tizenegy gólos előnnyel fordulhattak a győri lányok. Az utolsó percekben is tartotta tizenegy gólos előnyét a Rába-parti együttes és Nze Minkó találatával beállította a 19-30-as végeredményt.

Ezzel a nagyarányú, tizenegy gólos győzelemmel hatalmas lépést tettünk a Final Fourba jutásért. A negyeddöntő második találkozójára jövőhét szombaton, április 10-én 18 órakor kerül sor az Audi Arénában.

Danyi Gábor: „Final Fourba jutásért történő mérkőzést játszottunk. Nagyon örültünk minden gólnak, mert ez a fajta védekezés nem a legkedvezőbb számunkra. Leynaud védései voltak a döntőek a találkozón, úgy gondolom azokkal voltunk jobbak. De holnap új nap van, hétvégén pedig új mérkőzés vár, ránk ami kemény lesz. Erre készülünk.”

Amadine Leynaud: "Nagyon boldog vagyok, hiszen fontos győzelmet arattunk. Tudom milyen nehéz tud lenni itt egy mérkőzés.Nagyon komolyan vette a találkozót a csapat, lelekesek voltunk. Megpróbáltunk gyorsan játszani elöől, nem sok esélyt adva nekik. Mikor próbált felzárkózni a montenegrói együttes stabilak maradtunk és jól zártunk össze. Nagyon büszke vagyok a csapatomra."